15 Haziran 2016 Çarşamba 14:23
Sarıkamış'ta 'Kış Koridoru' Projesi Başladı

KARS (AA) - Sarıkamış'ta, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve AB fonları ile desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru" Projesi Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi oteller bölgesinde bir çalışmayla başladı.

Bölgede incelemelerde bulunan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 milyon 800 bin avro bedelli proje kapsamında 12 bin yatak kapasiteli kayak merkezi bölgesinde kanalizasyon şebekesi, kolektör hattı, atık su arıtma tesisi, ticaret merkezi ve kar oyunları alanı, çevre düzenlemesi inşaatlarının başladığını söyledi.

Toksoy, Sarıkamış Cıbıltep Kayak Merkezi'nin 25 yıl önce kurulduğunu, ancak altyapı ve çevre düzenlemesi konusunda şimdiye kadar geniş çaplı plan, projenin yapılmadığını belirterek, "Hayata geçen proje ile kayak merkezindeki 25 yıldır süregelen sorunların tamamı çözülecek. Sarıkamış tarihi, doğası ve turizmiyle adından söz ettirecek." dedi.

Kış koridoru projesi tamamlandığında bölgede kalkınmanın ve gelişmenin çok hızlı olacağını ve ayrıca Sarıkamış'a yerli ve yabancı yatırımcılarla birlikte turistlerin akın edeceğini ifade eden Toksoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Turizm cenneti olan ilçemiz, son yıllarda yapılan yatırımlarla bölgenin ve Kafkaslar'ın adeta parlayan bir yıldızı haline gelecek. İlçemizde bir taraftan yapılan şehitlik anıtlarıyla inanç turizmi, bir taraftan da yapımına başlanan altyapı, çevre düzenlemesi ve sportif faaliyetlerin yapılacağı tesisler ile 12 ay sürdürülebilir turizmi gerçekleştireceğiz. Devlet ve Hükümetimizin destekleriyle kayak merkezimizde yapılacak otellerle yatak kapasitesi 12 bine çıktığında turizmde istediğimiz seviyeye geleceğiz. Kars Milletvekilimiz Sayın Ahmet Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması bölge için, Türkiye için büyük bir şanstır. Bu yapılan projelerin en başından bugüne kadar Sayın Bakanımız Ahmet beyin ve Milletvekilimiz Selahattin Beyribey ile bir önceki dönem Milletvekilimiz Yunus Kılıç beyin büyük katkısı var."

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:38
Anahtar Kelimeler:
Turizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.