10 Haziran 2016 Cuma 15:03
Sarıkamış'ta Mezuniyet Töreni Düzenlendi

KARS (AA) - Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ve Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, BESYO spor salonundaki törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin huzurlu bir ortamda okullarını bitirerek gerçek hayata atıldıklarını söyledi.

Bugün aileler, öğrenciler ve idareciler olarak hep birlikte ortak bir sevinci paylaştıklarını belirten Karaman, şöyle konuştu:

"Ülkemizde yaşayan her Türk vatandaşının işini kurma, işe atılma imkanı vardır. Bu gün bu üniversiteyi, farklı branşlarda, iyi donanımla bitiren öğrencilerimize çok güveniyoruz. Sarıkamış'ta 2 ile 4 yıl arasında çok iyi eğitim alarak mezun oldular. Öğrencilerimiz, kamuda, özel sektörde çok iyi yerlerde çalışarak ülkesine, milletine verimli olacaklar. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek burada eğitiminizi tamamladınız. Bundan sonra gittiğiniz yerde Sarıkamış'ı tanıtmak için turizm elçileri olmanızı istiyoruz. Sizler birer Sarıkamışlı olarak ayrıcalıklısınız."

Belediye Başkanı Göksal Toksoy da gerek fiziki, gerekse sosyal açıdan BESYO ve yüksekokula imkanlar dahilinde destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Dursun Aydın da öğrencilerin iyi eğitim almaları noktasında büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bundan sonra bilgili donanımlı gençler olarak ülkemize hizmet edeceksiniz. Hepinize sağlık ve başarı diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından bölümlerinde birinci olan öğrenciler okul kütüğüne tabelalarını çaktı. Mezuniyet belgelerini alan 408 öğrenci, daha sonra keplerini havaya attı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.