09 Temmuz 2016 Cumartesi 17:28
Saturder Başkanı Taş'dan Turizm Değerlendirmesi

KARS (AA) - Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, "Amacımız, Sarıkamış'ı, yapılan yatırımlarla hem bölgenin, hem de Kafkasların turizm merkezi haline getirmek." dedi.

Taş, yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ta turizme yönelik yapılan alt yapı yatırımları, konaklama ve diğer sportif amaçlı tesislerin kısa sürede tamamlanmasıyla turizmin çok önemli ivme kazanacağını söyledi.

Sarıkamış’ın yalnızca bölge için değil Kafkaslar içinde büyük öneme sahip olduğunu belirten Taş, ilçenin tarihi, doğası ve turizm potansiyelinin yatırımların tamamlanmasıyla daha üst noktada değerlendirileceğini ifade etti.

Kayak merkezi, şehitlikler ve tören alanlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Taş, şunları kaydetti:

"Bayraktepe Kayak Merkezi ve kent merkezinde yeni oteller açılıyor, yeni gelişmeler oluyor. Sarıkamış bu bölgenin özellikle kış turizminde incisi olacak. Amacımız, yaz ve kış turizminde Sarıkamış'ı hem bölgenin hem de Kafkasların gözdesi haline getirmek. Şu anda Turizm Bakanlığı, AB Bakanlığı, Çevre Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaptırılan gerek inanç turizmi, gerekse kış turizmi ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirileceği tesislerin yapımı devam ediyor. Bizler Sivil toplum kuruluşları, turizm işletmecileri ve yatırımcılar olarak bu yakalanan fırsatları çok iyi değerlendirerek turizm çarkını hep birlikte çevirmemiz gerektiğini düşünüyorum."

Taş, Ahmet Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmasının da bölge için çok önemli bir kazanç olduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:19
Anahtar Kelimeler:
KarsSarıkamış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.