03 Haziran 2016 Cuma 15:03
Savaş Mağduru Çocuklar Türkiye'de Eğitime Devam Ediyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye yerleşen Suriyeli çocuklar, Şanlıurfa'da eğitimlerine kaldıkları yerden devam ediyor. Sırrın Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler, büyüyünce ya doktor olup savaşta yaralananlara yardım etmek istiyor ya da mimar olup Suriye'ye yeni evler inşa etmek istiyor.

Eğitim gören Suriyeli öğrenciler, Türkiye'yi çok sevdiklerini ancak Suriye'deki arkadaşlarını çok özlediklerini ifade etti. Öğrencilere ilkokul, ortaokul olmak üzere sabahçı ve öğlenci olarak eğitim verdiklerini ifade eden Okul Müdürü Mustafa Koç, "Okulumuzda 571 kız, 633 erkek olmak üzere okulumuzda toplam bin 204 öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilerimiz okula Dünya Göç Örgütü tarafından finanse edilen taşımalı eğitim sistemi ile gidip gelmektedirler. Öğrencilerimiz Suriyeli 45 öğretmenin nezaretinde eğitim alıyor. Ayrıca Suriyeli öğrencilere haftada 5 saat Türkçe dersi verilmekte. Bununla ilgili 5 Türkçe öğretmenimiz okulda görev yapmaktadır." dedi.

TURGUT ÖZAL MESLEKİ ANADOLU LİSESİ'NDEN SINIF TALEP ETTİLER

Okuldaki sınıfların yetersiz gelmesinden dolayı önceden bazı öğrencilerin konteynerlerde eğitim gördüğünü belirten Koç, "600'den fazla öğrencimiz eskimiş konteynerde eğitim görmekteydi, fakat İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Seval, okulumuzu ziyarete geldiğinde konteynerleri gördüğünde burada eğitim yapılmayacağına kanaat getirdi. Bizim okulumuzun bitişiğinde bulunan Turgut Özal Mesleki Anadolu Lisesi'nden sınıf talep ettik ve oranın zemin katından 5 tane sınıf aldık. Okulumuzun bahçesinden yan okula bir kapı açarak, almış olduğumuz 5 sınıfa bizim daha önce konteynerde eğitim gören öğrencilerimizi yerleştirdik." dedi.

SURİYELİ ÖĞRENCİLER DOKTOR VE MİMAR OLMAK İSTİYOR

Suriye'den Türkiye'ye geleli 3 yıl olduğunu anlatan Muhammet Muna (12), Türkiye'de kendilerine süt, mont, ayakkabı yardımı yapıldığını belirtti. Kobani'den Türkiye gelen Rojin Mahmut (11) ise doktor olmak istediğini ve Suriye'deki yaralılara yardım etmek istediğini söylerken, Rama Oluş (11) ise Suriye'deki arkadaşlarını çok özlediğini ve büyünce mimar olup Suriye'deki evleri yeniden inşa etmek istediğini ifade etti.

Savaş Mağduru Çocuklar Türkiye’de Eğitime Devam Ediyor

Savaş Mağduru Çocuklar Türkiye’de Eğitime Devam Ediyor

Savaş Mağduru Çocuklar Türkiye’de Eğitime Devam Ediyor

Son Güncelleme: 03.06.2016 15:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.