05 Eylül 2021 Pazar 21:12
Savcı Sayan Konya’da katledilen Ailenin Mevlidine Katıldı

Konya’da 30 Temmuz’da vahşice katledilen aynı aileden olan 7 vatandaşımız için verilen mevlit programına katılan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, birlik beraberlik ve kardeşlik mesajını vererek ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenlerin oyunlarına gelmemeliyiz dedi.

Başkan Sayan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Değerli kardeşlerim, çok değerli Konyalı kardeşlerim 30 Temmuz da büyük bir acıyla yıkılmıştık, yedi tane canımızı vahşice katletmişti bir tane kendini bilmez. Tabii bunu bahane ederek kardeşliğimizi birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenler oldu, Allah’a çok şükür oyuna gelmedik. Birlik ve beraberlik içerisinde bir olduğumuzu, bu vahşice ölümün sebebi Kürtlük ve Türklük olmadığını en iyi şekilde Konyalı kardeşlerim dosta düşmana gösterdiler. 30 Temmuz’da sonra biz buradaydık, burada olup acaba burada bir şey çıkarır mıyım diye düşünenlerin hiç birisi burada yok ama biz dünde buradaydık, bugünde buradayız, yarında burada olacağız. Birlik beraberlik içerisinde ve kardeşlik içerisinde bu olayın takipçisi olacağız. Devlet bu olayın takipçisidir daha önce devlet bunu kaçırdı götürdü şöyle yaptı böyle yaptı diyenlerin, nasıl yüzüstü kaldıklarını hepimiz gördük. O vahşice katledilme olayını gerçekleştiren, o kendini bilmezin nasıl yerlerde devletin ayakları altında ezildiğini gördük. Ondan sonra da en iyi cezaya çarpıtılacaktır bizde takipçisi olacağız. Bu olayın bir Kürt-Türk olayı olmadığını burada dostta düşmana gösteren bu mahalleye çok minnettarız. Bu mahallenin kadimliğini, bu mahallenin güzelliğini, bu mahallenin içtenliğini bozmak isteyenler derslerini aldılar. Allah sizden razı olsun, bugünde mevlidi şerifte bugünde okutulan mevlitle yine bu ölenlerimi andık. İçimizde devamlı yanacaktır onların acıları, hani derler ya bir ölümden sonra kır tane mum yanarmış, zamanla söner ama biri sonsuza dek devam eder. Eminim o acıyı biz unutmayacağız, sizde unutmayacaksınız, bu acıya sebep olanları Allah ıslah etsin, sebep olanları Allah cezalandırsın, devlette gerekli cezayı verecektir, ben Ankara’daki bir programdan dolayı ayrılmak zorundayım, yoksa sizinle daha uzun bir vakit geçirmek istiyordum. Birde geçen hafta bir rahatsızlığım oldu bir ameliyat geçirdim ama bugün yanınızda olmak istedim, hem o ölenlerimizi rahmetle anmak için, hem bu hayır işine vesile olanlardan Allah razı olsun, o hayra ortak olmak için, hem de birlik beraberlik kardeşliğimizin ülke için ne kadar önemli olduğunu, bizim kardeşliğimizi birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere ders olsun diye aranızdayım. Konya’nın Ağrı’nın Kars’ın Edirne’nin Van’ın İzmir’in Mersin’in ve Ordu’nun hiçbir farkı yok. Hepimiz aynı toprağın insanlarıyız, aynı ümmetin çocuklarıyız, Allah yar ve yardımcınız olsun, Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlerin Allah ıslah etsin. Değerli kardeşlerim tekrar ölenlerin ruhuna fatiha rica ediyorum, hepinizi Allahaısmarladık diyorum” dedi.

Okunan Fatihalardan sonra Başkan Sayan, mevlit çadırından aile fertleri ve vatandaşlarla vedalaşarak uzaklaştı, daha sonra sevenleriyle hatıra fotoğrafları çekerek Konya’dan ayrıldığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 05.09.2021 21:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.