07 Eylül 2015 Pazartesi 23:20
Şehitlerin memleketleri belli oldu

Yapılan açıklamada "Araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur" denildi. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız.

 

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.
 
Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Şehitlerimizin memleketleri belli oldu
16 şehidin isimleri ve memleketleri şöyle: (Rütbe ve isim/Doğum tarihi/Memleket)
 
Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur
 
Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır
 
Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli
 
Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer
 
Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa
 
Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı
 
Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine
 
Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce
 
Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle
 
Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli
 
Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay
 
Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus
 
Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya
 
Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın
 
Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi
 
Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük
 
 
Davutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması
 
"Şehit verdiğimiz 16 kahraman kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu kürsüye vurarak "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek."dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Güvenlik birimlerimiz bugün itibarıyla sabahleyin Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle takviye edilerek bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına aldı ve dün akşama doğru yaşanan çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşıldı ve tahliye edildi" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesimindeki terör saldırısına ilişkin Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, sözlerine, "Son terör operasyonları vesilesiyle vatanın birliği, beraberliği ve Türkiye'nin onuru için kahramanca mücadele veren ve kanlarını vatan için döken bütün şehitlerimize, son olarak da dün Dağlıca'da şehit verdiğimiz 16 kahraman kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine taziyelerimi arz ediyorum" diyerek başladı.
 
Türkiye'nin son günlerde büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Davutoğlu, "Kuzey Irak ile şehirlerimiz arasında özellikle lojistik koridorları barındıran Hakkari bağlamında söylüyorum, şehre mücavir alanlarla kırsal kesim arasındaki bölgeye dönük operasyonlar kademeli bir şekilde artırılarak sürdürülmüştür. Ayrıca diğer şehirlerimizin etrafındaki mücavir alanlarda ve kırsal alanda da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ilgili bütün güvenlik birimlerimiz çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül'de başlamış ve o tarihten itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür" ifadelerini kullandı.
 
DAĞLICA'DA SALDIRI SONRASI VUR EMRİ
 
Dağlıca saldırısından sonra sabaha kadar çatışmaların sürdüğü bölgeden gelen bilgilere göre, güvenlik güçlerine her türlü tehdit unsurunu vurabileceği yönünde kesin emir verildi.
 
Hakkari Yüksekova'ya bağlı Dağlıca'da dün pusuya düşürülen iki zırhlı aracımızın patlatılmasından sonra şu sıralara kadar bölgede çatışmalar aralıksız sürüyor. Bölgede havadan ve karadan üst düzeyde askeri hareketlilik sürüyor. Gelen bilgilere göre Dağlıca bölgesiyle sınırlı kalacak şekilde herhangi bir tehdit unsuruna karşı hedef gözetmeksizin ateş açılması yönünde talimat verildi.
 
Gece en az 74 terörist öldü
 
Dünden bu yana süren operasyonlarda yalnızca sabah saatlerine kadar 74 PKK'lının öldürüldüğü öne sürülüyor. 28 PKK'lı ise yaralı vaziyette ele geçirildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yoğun sis altında kalan bölgede güvenlik güçlerinin tuzaklanan el yapımı patlayıcılarını temizleyerek operasyonları sürdürdüğü kaydedildi.
 
YARALI ASKER KONUŞTU
 
Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıdan yaralı kurtulan Uzman Çavuş Hakan Sarı’nın babası Turgut Sarı, oğluyla telefonda görüştüğünü belirterek, "Oğlumun sesini duyunca rahatladım. Asker ve polislerimizin hepsini Allah'ım korusun" dedi.
 
Dün akşamki saldırıda oğlunun ne durumda olduğunu endişeyle ve perişan halde beklediğini söyleyen Turgut Sarı, “Oğlum Uzman Çavuş Hakan Sarı ile bizzat telefonla görüştüm. 'Baba hafif sıyrıklarla atlattık çok şükür' dedi. Ben de 'buna da çok şükür oğlum' dedim. Milletimiz sağ olsun. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Terörün biran evvel Türkiye’den bitmesini isterim. Büyüklerimizden beklentimiz budur. Terörün kökünden kazınmasını istiyoruz” dedi.
 
Babanın engelli ve şeker hastası olduğundan dolayı yaralı Uzman Çavuş Hakan Sarı ile olayı detaylı görüşen Hacınuhlu Mahalle Muhtarı Yakup Ceylan, "Olaydan sonra Hakan Sarı’nın cep telefonunu aradım. Anlattıkları şöyleydi. İki tane önden giden zırhlı aracın patlatıldığını, kendisinin de üçüncü araçta giderken çatışmalara girdiklerini anlattı. Durumunun iyi olduğunu, ufak tefek sıyrıklarla atlattığını söyledi. Şu anda alabildiğimiz bilgiler bundan ibaret” dedi.
 
İki ayağı kesik olan engelli baba Turgut Sarı, evin içerisine girerek oğlunun fotoğrafını göğsüne alarak poz verdi.
 
PKK'YA AĞIR DARBE
 
Dağlıca'da çok sayıda askerin şehit olduğu mayınlı saldırının ardından savaş uçakları terör örgütü PKK'ya ait 13 hedefi vurdu. Operasyonda 100'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının ardından başlatılan operasyonda belirlenen 13 noktaya hava operasyonu düzenlendi.
 
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dağlıca bölgesindeki terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirildi. Teröristlerin saldırısı üzerine başlatılan operasyonlarda kara ve hava operasyonlarına ağırlık verildi.
 
250 terörist çembere alındı
 
Hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen F-16 ve F-4 uçaklarıyla, terör örgütü gruplarına yönelik 13 hedef noktasının vurulduğu ve çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.
 
Olumsuz hava şartlarına rağmen, savaş helikopterleri desteğinde operasyona çıkan özel birlikler, Cilo Dağı'nda yuvalandıkları belirtilen 250'ye yakın teröristi çembere aldı.
 
Komando timleri operasyona çıktı
 
Havalanan F4 ve F16'lar hedefleri imha etti. Gece geç saatlerde çatışmalar şidddetlendi. Bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan bölgeye kaydırılan komando timlerinin de operasyona katıldığı öğrenildi.
 
Farklı kaynaklardan alınan haberlere göre öldürülen terörist sayısının 100'den fazla olduğu öne sürülüyor.
 
 
 

DAĞLICA'DA NELER OLUYOR ŞOK İDDİALAR
 
DAĞLICA şehit sayısı merak edilirken saldırıyla ilgili hiç bilinmeyenler ortaya çıktı. Dağlıca saldırısının olduğu yere ulaşmak için timler tırnaklarıyla kaza kaza ilerliyor.
 
Güvenlik Politika uzmanı Mete Yarar'dan bu konuda hiç bilinmeyen detaylar geldi.
 
Yarar'ın verdiği bilgilere göre şu anda Dağlıca'daki saldırı alanına ulaşmak için TSK timleri tırnaklarıyla kaza kaza yol alıyor. Dağlıca'daki hava şartlarının çok kötü olduğu, TSK timlerinin bir yandan çatıştığı bir yandan da patlayıcıları temizlemeye çalıştığı öğrenildi.
 
Dağlıca'da neler yaşandığına dair hiç bilinmeyen detaylar veren Mete Yarar "Söylenen saatler doğru. İlk olay 15.30 diğeri 17.30 da gerçekleşiyor. İrtibatın kesik olduğu askerlerimizin sayısı kobra ve kirpi araç içi kapasitesi kadar. Olay yerine ulaşılıncaya kadar rakam verilmemesi çok normal" dedi.
 
İşte Mete Yarar'ın twitter hesabından Dağlıca saldırısıyla ilgili aktardığı özel bilgiler;
 
1. Öncelikle bölgede hala hava durumu olumsuz . Yoğun bir sis var . Görüş mesafesi bir kaç metreye düşmüş durumda
 
2. Timler iki bölgeden tırnaklarıyla kaza kaza olay yerine ulaşmaya çalışıyorlar .
 
3. Asfaltın altı dahil her yerde EYP var . Bir yandan patlayıcıları imha etmeye çalışıyorlar . ateş altında teröristlerle çatışıyorlar 4. Kobra aracı Kamışlı karakolundan görev yerine gitmiş . Kirpi aracı ise Dağlıca Üs Bölgesi'nden 5. Söylenen saatler doğru . Ilk olay 15.30 diğeri 17.30 da gerçekleşiyor .
 
6. Irtibatın kesik olduğu askerlerimizin sayısı kobra ve kirpi araç içi kapasitesi kadar .
 
7. Olay yerine ulaşılıncaya kadar rakam verilmemesi çok normal .
 
8. Olay yerinde ve bölgede ağır silahlarla mevzilenmiş kalabalık bir grup var bir kısmının dağ kadrosundan Diğerlerini şehir Yapılanması
 
9. Bölgeye nasıl gelindiği bu tablo ile ortaya çıkıyor . Ağır silahlar Sağdan Aşağıya inmiyor . Aşağıdan yukarı çıkıyor.
 
 
ŞEHİT ACISI BURSA'YA DÜŞTÜ
 
Dün akşamki saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan’ın Erzurum’un Olur İlçesi’ne bağlı Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin ise Bursa’da oturduğu öğrenildi.
 
Çelikcan’ın ailesinin merkez Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Mahalle ise bayraklarla süslendi.

Son Güncelleme: 18.07.2017 21:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.