04 Temmuz 2016 Pazartesi 16:13
Şehitliklerde Buruk Bayram

ERZURUM (AA) - Terör saldırılarında yakınları şehit olan Erzurumlular, arefe gününde şehitlikleri ziyaret etti.

Kars Kapı Şehitliği'ne gelen şehit yakınları, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Şehitlerin mezarlarını temizleyip çiçekler koyan vatandaşlar, bir bayramı daha onlarsız geçirecek olmanın hüznünü yaşadı.

Hakkari Şemdinli'de görevliyken Kuzey Irak'ta yapılan operasyonda 1996'da şehit düşen Ömer Budak'ın abisi Abdurrahim Budak, 14 kardeş olduklarını söyledi.

Budak, mezarlık ziyareti esnasında temizlik yapmaları üzerine, "Rahmetli normal hayatta da çok temiz ve titiz biriydi. Biz de o yüzden mezarının etrafını temiz tutmaya çalışıyoruz." dedi.

Terörün herkes için bela olduğundan bahseden Budak, şunları ifade etti:

"Terör, sadece bizim devletimiz için değil tüm dünya devletleri için bir bela. Terörün dili, dini, ırkı ve lehçesi yoktur. Eğer söz konusu vatansa hepimiz kardeş, evlat ve herkesin topyekün bu devlete ve millete sahip çıkması gerekiyor. Benim kardeşim bugün devleti için şehit olmuş ve benim gurur duyduğum nokta odur. Kardeşim kaza yapmış veya başka bir şekilde ölmüş de olabilirdi ama bu durum gurur verici. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Bugün arefe. Bütün şehit ailelerinin ve herkesin bayramını kutluyorum. Allah bütün ölülerimize rahmet eylesin. Onların şefaatine inşallah biz de nail olalım."

- "Hepsi bizim evlatlarımız"

Şehit yakını olmamasına rağmen şehitliği ziyarete gelen Şener Güngör ise şehitlikte yatanların hepsinin evlatları olduğunu aktardı.

Güngör, her bayram şehitliği ziyaret ettiğini belirterek, "Onlar bizim vatanımız, namusumuz ve şerefimiz için canlarını vermiş, kendilerini feda etmişler. Biz onlara sahip çıkmayacağız da kim çıkacak. Benim her gün onlar için yüreğim yanıyor ama yapacak bir şey yok. Onlar olmasaydı biz böyle duramazdık." dedi.

Şehitler sayesinde hayatta durabildiğine değinen Güngör, şöyle devam etti:

"Terör olaylarının artmasından dolayı çok üzgünüz, içimiz yanıyor. Allah inşallah onları da ıslah etsin, iyiliğine yönlendirsin. Ortada hiçbir şey yokken bunlar oluyor. Nice annelerin yürekleri yanıyor. Bizler böyle sahip çıkacağız ki ülkemize, şehitlerimize onlar da bizi böyle korusunlar."









Son Güncelleme: 22.08.2016 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.