10 Haziran 2016 Cuma 00:08
Selam Tevhid Kumpas Davasında 3 Tahliye

Selam Tevhid davasında aralarında Gültekin Avcı'nın da bulunduğu 3 kişi tahliye edildi.

Eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 81 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY Selam Tevhid soruşturmasına yönelik görülen davada mahkeme, Gültekin Avcı, Muhammet Yasin Akyar ve Sinan Karataş'ın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10 bin 529 sayfalık iddianamesinin okunmasına devam edildi. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde mahkeme heyeti, sanık ve sanık avukatlarının taleplerini dinledi. Tutuklu sanıklar ve avukatları, tahliye kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti taleplere ilişkin ara kararında, tutuklu sanıklardan Gültekin Avcı, Muhammet Yasin Akyar ve Sinan Karataş'ın tahliyesine hükmetti.

Davanın diğer tutuklu sanıklarının tutuklulukları devam edecek. Ayrıca eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Duruşma 2-3-4 Ağustos'a ertelendi.

Son Güncelleme: 10.06.2016 00:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.