09 Haziran 2016 Perşembe 22:13
Şemdinli'de Ramazan Hareketliliği

HAKKARİ (AA) - Türkiye’de iftarın erken açıldığı Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, ramazan ayında büyük hareketlilik yaşanıyor.

Terör olaylarıyla gündeme gelen ilçede vatandaşlar, güvenlik önlemlerinin artırılmasıyla ramazanı huzur ve güven içinde karşıladı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğu ilçede, gündüz evlerinden çıkmayan vatandaşlar, iftardan sonra aileleriyle çarşı merkezini şenlik alanına dönüştürüyor.

Terör faaliyetlerinin bertaraf edilmesi amacıyla hakim noktalara güvenlik güçlerinin yerleştirildiği, sokakların MOBESE'ler ile aralıksız kontrol edildiği ilçede, vatandaşlar, cadde ve sokaklara kurulan semaverlerden çay içerek, geç saatlere kadar zaman geçiriyor.

Terör olayları nedeniyle geçtiğimiz yıl kepenk açamayan esnaf, gece geç saatlere kadar kepenklerini kapatmıyor.

Vatandaşlardan Yaşar Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ramazan ayını huzur içerisinde geçirdiklerini söyledi.

Geç saatlere kadar dışarıda vakit geçirebildiklerini ifade eden Fırat, "Bu ramazan ayına güzel bir giriş yaptık. Her şeye rağmen çarşıya çıkabiliyoruz. İftar saatinden sonra arkadaşlarla birlikte çarşı merkezinde güzel ve huzurlu bir şekilde sohbet edebiliyoruz. Tek temennimiz ramazan ayı ve sonrasında da günlerimizin huzur içerisinde geçmesidir." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.