12 Mayıs 2016 Perşembe 14:08
Serka Tra- 2 Turizm Çalıştayı Sarıkamış'ta Başladı

KARS (AA) - Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından TRA- 2 Turizm Çalıştayı Sarıkamış'ta başladı.

Ardahan Valisi ve SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Deniz, Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi salonundaki çalıştayda Türkiye'nin son 30 yıldır turizmde atak yaptığını belirtti.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı bölgesinde çok önemli bir turizm potansiyeli olduğunu belirten Deniz, "Geçen yıllara baktığımızda yaklaşık 38 milyon turist ülkemizi ziyarete ederek 33 milyar dolar gelir bıraktı. Dünya’da turizm konusunda hem gelir olarak hem de turist sayısı olarak 6. sıradayız. Bugün bazı sıkıntılar yaşıyoruz. 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefini halledebilecek güçteyiz. Bölgemizde çok önemli turizm potansiyeli var. Kaliteli konaklama, kaliteli hizmet getirmek zorundayız." diye konuştu.

-"Kars hem bölge hem de Avrupa için çok önemli bir yere sahip"

Kars Valisi Günay Özdemir de Kars’ın hem bölge hem de Avrupa için çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekerek, Pekinden Londra’ya kadar uzanan ipek yolunun Kars güzergahından geçtiğini ifade etti.

Özdemir, Kars’ın ekonomik ve kültürel anlamda çok önemli misyon üstlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kars, her alanda çok önemli bir merkez olacak. Kars’a geçen hafta Çin Büyükelçisiyle beraber 20'ye yakın Çinli iş adamı geldi. Kars'la nasıl iş birliği yapabiliriz, nasıl yatırım yapabiliriz, bunu araştırdılar. Şunun farkındalar, Çin’de ürettiklerini Avrupa’ya göndermeleri için Kars’ın önemini anladılar. Bu arada ülkemizden de birçok yatırımcımız Kars’a yatırım yapmak istiyor. Ben bu konuda bir yol haritası çizilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çalıştayımızın bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

SERKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu ise ajans olarak çalışma planlarında tarım ve hayvancılıkla turizm sektöründe çalışmaları hızla yürüttüklerini söyledi.

Kapu, "Turizmle ilgili de özellikle 2010 yılından bugüne kadar turizm sektörünün hem kamu tarafını hem de özel sektörde yer alan turizm aktörlere önemli ölçüde belirli projeleri desteklemiş olduk. Kamu tarafı özellikle turizm alt yapı çalışmalarında destek olduk. Bu bağlamda 4 ilde çok ciddi projelere destek verdik. Bu çalıştaydaki amacımız yerel aktörler olarak bizler, dışarıdan davet ettiğimiz misafirlerle birlikte farklı bir bakış açısıyla sinerji oluşturmayı hedefledik." ifadelerini kullandı.

İki gün sürecek turizm çalıştayının açılışına, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Göksal Toksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Türkiye’nin farklı üniversitesinden gelen akademisyenler ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.