09 Haziran 2016 Perşembe 23:18
Sığınmacılar İftar Sofrasında Buluştu

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da Hicret Mahallesi'nde yaşayan sığınmacı aileler, Elazığ Belediyesince düzenlenen mahalle iftarları kapsamında mahalle halkıyla 500 kişilik iftar sofrasında buluştu.

Hicret Mahallesi Muhtarlığı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programında, mahalle sakinlerinin yanı sıra Suriyeli, Iraklı ve Türkmen aileler birlikte oruç açmanın keyfini yaşadı.

Programa katılan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ramazan ayının rahmet, bereket, kardeşlik ve yardımlaşma ayı olduğunu belirtti. Bu vesileyle belediye olarak ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede iftar programları düzenleyeceklerini ve bunun ilkini Hicret Mahallesi'nde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yanılmaz, Ahmet Aytar Meydanı'nda da iftar çadırı açtıklarını anımsatarak "Tüm İslam aleminin ramazanını tebrik ediyorum. Allah sağlık ve sıhhat içinde bayramına da eriştirsin inşallah. Mutluluk içinde bayramını da kutlamayı nasip etsin hepimize.'' diye konuştu.

Suriyeli Abdullah Muhammed de ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığındığını ve yaklaşık bir yıldır Elazığ'da Hicret Mahallesi'nde yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin Suriye halkının yanı sıra ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Iraklı ve Türkmen ailelere de kucak açtığını dile getiren Muhammed, Türk halkına ve hükümetine minnettar olduklarını ifade ederek ''Türkiye devleti Allah'a emanet olsun.'' dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.