22 Nisan 2020 Çarşamba 20:17
Sınır'da Korona Tedbirleri Arttırıldı!

Araçlara sınırın sıfır noktasında KBRN timleri tarafından dezenfeksiyon uygulanıyor, Mehmetçiğin teçhizatları buhar çadırına alınarak yüksek sıcaklıktaki buharla temizleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler yurt içi ve sınır ötesindeki birliklerde kararlılıkla uygulanıyor ve Kuvvet Komutanlıkları tarafından Covid-19 ile mücadele amacıyla virüsün dekontaminasyonu ve virüsten korunma kapsamında MSB KOMMER (Koronavirüsle Mücadele Merkezi) ile koordine kuruluyor.  

Başta Suriye'nin kuzeyindeki harekat bölgelerinde bulunanlar olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar da virüse karşı alınan sıkı ve sert tedbirleri harfiyen yerine getiriyor.

En dikkat çekici tedbir ise sınır hattında görev yapan KBRN (kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer) timleri tarafından gerçekleştiriliyor. Suriye sınırının sıfır noktasında görev yapan timler Suriye'nin kuzeyindeki harekat bölgelerinden yurt içine ikmal için gelen araçları, römorka monte KBRN temizleme sistemi ile dekontamine ediyor.

Bununla birlikte söz konusu bölgedeki personelin ateşi ve sağlık durumu düzenli olarak kontrol edilerek kayıt altına alınıyor, Mehmetçiğin teçhizatları da buhar çadırına alınarak yüksek sıcaklıktaki buharla temizleniyor.

Harekat bölgelerinde mevcut tedbirlerin yanı sıra ilave tedbirler de uygulanıyor.

Anahtar Kelimeler:
KoronaKorona Tedbirleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.