11 Mayıs 2016 Çarşamba 15:28
Şişecam Topluluğu'nun İlk Çeyrek Net Karı 161 Milyon Tl

İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu’nun 2016 yılı ocak-mart dönemindeki net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 1,9 milyar TL’ye ulaşırken, net karı 161 milyon TL oldu.

Şişecam Topluluğu tarafından yapılan açıklamaya göre, yılın ilk çeyreğinde 253 milyon TL’lik yatırım harcaması yapan Topluluk, bu dönemde toplam 1 milyon tondan fazla cam, 556 bin ton soda ve 893 bin ton endüstriyel ham madde üretimi gerçekleştirdi.

Topluluk, 2016 yılı ocak-mart dönemindeki konsolide net satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artırarak 1,9 milyar TL’ye ulaştırdı. Topluluğun mart ayı sonu itibarıyla net karı da 161 milyon TL oldu. Yılın ilk çeyreğinde yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında 1 milyon tondan fazla cam üreten Topluluk'un soda üretimi 556 bin ton, endüstriyel ham madde üretimi ise 893 bin ton olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Topluluğun 2016 yılı mart dönemine ilişkin mali tablolarının açıklanmasının ardından ilk üç aylık sonuçlarla ilgili 2016 yılı ilk çeyreğinde konsolide net satışlarının 1,9 milyar TL’ye yaklaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Konsolide satışlar içinde Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payı yüzde 52 oldu. Geçtiğimiz yıl kademeli olarak devreye alınan üretim tesislerinde yükselen kapasite kullanım oranlarının olumlu etkisiyle 2016 yılı ilk çeyreğinde konsolide EBITDA hacmimiz bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16 artışla 431 milyon TL seviyesini aştı.

Ülkemizde ve yakın coğrafyalarda 2015 yılında başlayıp, 2016 yılının ilk çeyreğinde de devam eden siyasi ve ekonomik belirsizliklerin önemli ölçüde etken olduğu bu dönemde, özellikle sürdürmekte olduğumuz üretim noktalarımızın coğrafi dağılımını optimize etme, maliyetlerimizi etkin bir şekilde yönetme ve sürdürülebilir operasyonel mükemmellik odaklı çalışmalarımız üzerinde yoğunlaşılmış, bu anlamda dünya ve faaliyet coğrafyasındaki olumsuzlukların etkisinin en aza indirilmesi hedeflenmiştir."

Şişecam Topluluğu’nun 2016 yılının ilk çeyreğinde 253 milyon TL düzeyinde yatırım harcaması gerçekleştirdiğini, yaklaşık 322 milyon dolar seviyesinde uluslararası satış yaptığını aktaran Kırman, "Mali yapımızı Topluluk'un istikrarlı büyüme çizgisindeki devamlılığı koruyacak, önümüzdeki dönemlerde de büyümemizi destekleyecek şekilde daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Üretim noktalarımızın optimizasyonuna yönelik çalışmalarımızın hızını artırarak sürdürürken, maliyetlerimizi de başta artan otomasyon kullanımı olmak üzere tüm etkin yöntemleri kullanarak optimize etmeye devam edeceğiz.

Sürdürülebilir karlı büyüme ve operasyonel mükemmellik hedeflerimiz doğrultusunda izlenecek politikalara ilişkin değerlendirmeleri, küresel ekonominin ve faaliyette bulunduğumuz coğrafyaların içinde bulunduğu koşulları da dikkate alarak sürekli yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.