13 Nisan 2018 Cuma 14:34
Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 18 Şubat 2018 tarihinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ağrı Gençlik Merkezi spor salonunda gerçekleştirilen ödül törenine ödülü kazananlar, aileleri, öğretmenler ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Fırat Turan'ın yaptığı program Burhan Aslanlı'nın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı.

Daha sonra kürsüye Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı Koordinatörü Arif Yılmaz çıkarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında, genç neslin Peygamber efendimizin hayatını okuyarak O'nu tanıdığını anımsatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu gençlik Allah'ın izni ile topluma faydalı bir nesil olacaktır. Öğretmenine, annesi-babasına ayrı bir hassasiyet içerisinde olacak. Hedefimiz, gayemiz bu. İnşallah gün geçtikçe sınava katılım artıyor. Gün geçtikçe bu sınav daha fazla anlam kazanıyor."

Hazreti Peygamberin gönderildiği toplumdan örnekler vererek İslam’ın inşa ettiği toplum hakkında örnekler veren İlahiyatçı Suat Çelik, "Resulullah nasıl bir topluma gelmişti. Düşünün, aileler evlatlarını diri diri toprağa gömüyordular. En vahşi bir topluluk oluştu. Peki, Resulullah nasıl medeni bir topluluk ortaya çıkardı, Medine'ye hicret ettiğinde öncelikle Müslümanların toplanacağı, kardeş olacakları bir ortam, Allah'a ibadet edecekleri bir ortam inşa etti. Orası da camidi. Resulullah'ın Medine'de ilk ele aldığı iş ise güven ve emniyetin sağlanması için sahabeler arası kardeşlik anlaşması yapmak oldu. Birbirlerine kardeş yaptı sahabeleri. Çünkü güven ve emniyetin olmadığı bir toplumda adaletten bahsedilmez." ifadelerini kullandı.

Programda yapılan konuşmaların ardından Siyer Sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi. (İLKHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.