17 Mayıs 2016 Salı 11:53
Sodes Kursları İlgi Görüyor

Van Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından,, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında verilen kurslar ilgi görüyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, müzik, hüsnü hat, ebru sanatı gibi birçok alanda gençlere kurs verildiğini belirterek kurslara ilginin beklediklerinden fazla olduğunu vurguladı.

SODES kapsamında başlattıkları kursların 2 aydan bu yana devam ettiğini anımsatan Aktuğ, "Bugün itibarıyla toplam kursiyer sayımız 224'ü buldu. Halen kayıtlarımız devam etmektedir. Bağlama, gitar, keman, hüsn-ü hat ve ebru sanatı olmak üzere 5 kategoride haftanın üç günü kurslarımızda eğitim veriliyor. diye konuştu.

Aktuğ, kurslar için ailelerden destek beklediklerini ifade ederek "Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, hafta sonu kafelerden ve olumsuz yerlerden alıp, beceriye yönelik sanatsal faaliyetlere yönlendirmektir. Ailelerimiz, anne ve babalarımız bu konuda biraz daha hassasiyet gösterir ve kursiyer sayımız artırırlarsa çocuklarımızın sanatsal ve kültürel anlamda birtakım becerilerinin gelişmesine yardımcı olmuş olurlar. Bu alanlarda verdiğimiz kurslarımız Eylül ayının sonlarına kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.