04 Mart 2016 Cuma 18:42
Son dakika Silopi ve Diyadin Belediye Eşbaşkanları DBP'li Hazal Aras ve Emine Esmer  Tutuklandı !

Son dakika Diyadin İlçe Belediyesi Eşbaşkanı DBP'li Hazal Aras Tutuklandı !

Ağrı'daki terör operasyonu

Diyadin'de dün sabah polisin yaptığı operasyonda Diyadin Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras ile birlikte 4 kişinin evinde operasyon yapıldı. Ev baskınlarında Hazal Aras ile birlikte Diyadin'de yaşayan Fevzi Karaman, Lütfi Demir ve F. B. gözaltına alındı

Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras ve iki zanlı, "terör örgütüne üye olmak, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan tutuklandı

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras'ın da aralarında bulunduğu 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Diyadin ilçesinde dün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Belediye Başkanı Aras ile F.K, L.D. ve S.B, Ağrı Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan S.B. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Belediye Başkanı Aras ile F.K ve L.D. ise sevk edildikleri sulh ceza hakimliği tarafından "terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından tutuklanarak Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

 

diyadin-belediye-baskani-hazal-aras-tutuklandi-!-.jpg

 

Bir Tutuklamada Silopi'de

Sabah saatlerinde Silopi Belediyesi binasında gözaltına alınan Belediye Eş Başkanı Emine Esmer ile şoförü Cemal Yiğit, emniyetteki işlemlerin ardından Cizre’ye sevk edildi.

23 Şubat’ta gözaltına alınarak tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen ancak mahkeme tarafından “adli kontrol” şartıyla serbest bırakılan Esmer ve Yiğit, Silopi Savcılığı’nın itirazı üzerine en yakın Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Cizre Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Eşbaşkan Esmer ile belediye personeli Yiğit, “Örgüt üyesi olmak”, “Görevi kötüye kullanmak”, “Örgütsel faaliyetlerde bulunmak” ve “Kamu malını örgüt faaliyetlerinde kullandırmak” iddiaları ile tutuklanarak, Şırnak Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

 

 

son-dakika-silopi-ve-diyadin-belediye-esbaskanlari-dbpli-hazal-aras-ve-emine-esmer--tutuklandi-!.jpg

 

Son Güncelleme: 04.03.2016 21:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.