28 Kasım 2015 Cumartesi 15:00
Son dakika! Tahir Elçi Öldürüldü İlçe'de Sokağa Çımakma Yasağı Kararı Alındı

Olayı duyan tahir elçinin eşi acı haberi duyunca yıkıldı...

 Çatışmada Başkan Elçi hayatını kaybederken, 1 polis memuru da şehit oldu. Çatışma sonrası, saat 13.00 itibarıyla, çatışmanın yaşandığı Diyarbakır Sur'da ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

VALİLİK AÇIKLADI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 1 polisin şehit olduğu ve 2 polisin yaraladığı merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, "Sur ilçesinde Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesi'nde 28 Kasım 2015 Cumartesi günü 13.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

TAHİR ELÇİ ÖLDÜRÜLDÜ, 1 POLİS ŞEHİT

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. Silahlı saldırıya uğrayan grubun içerisinde bulunan ve başından vurularak ağır yaralanan Baro Başkanı Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Çatışmada bir polis memuru da hayatını kaybederek şehit oldu.


ÇATIŞMALARDA ZARAR GÖRMÜŞTÜ

 Diyarbakır'ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren merkez Sur ilçesindeki Saraykapı Semti'nde bulunan tarihi Kurşunlu Camii'nden sonra bir zamanlar din ve dillerin hoşgörü içinde bir arada yaşadığı "Gavur Mahallesi" adıyla kitaplara konu olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Şeyh Mutahhar Camii'nin dört Ayaklı Minaresi, güvenlik güçleri ile YDG-H'liler arasında yaşanan çatışmalarda hasar görmüştü.

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

 Diyarbakır Barosu Başkanı olarak görev yapan Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre'de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyordu. 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu'nda yönetici olarak görev yapan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanlığı'nın yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliğini de yürütüyordu. 2 çocuk babası olan Elçi'ye, seçimlerden önce CNN Türk'te katıldığı programda "PKK, terör örgütü değildir" dediği için dava açılmıştı.

Son Güncelleme: 13.08.2016 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.