20 Nisan 2016 Çarşamba 15:28
Sondakika Van Haberleri! Van'da Patlayıcı Yüklü Kamyonet Ele Geçirildi

Van'ın Erciş ilçesinde, teröristlerce bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere içine yüklü miktarda patlayıcı yerleştirilen kamyonet ele geçirildi.

Vali İbrahim Taşyapan, AA muhabirine, Erciş-Patnos karayolunda patlayıcı yüklü bir kamyonetin güvenlik güçlerince yürütülen operasyon sonucu ele geçirildiğini söyledi.

Kamyonet sürücüsünün gözaltına alındığını vurgulayan Taşyapan, konuyla ilgili adli tahkikatın başlatıldığını dile getirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı bir kamyonetin hazırlandığının tespit edildiği belirtildi.

Aracın Erciş-Patnos karayolunda İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce durdurulmak istendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Araç, 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada yola atılan lastik patlatanla durdurulmuştur. Sürücüsünün araçta bomba olduğunu beyan etmesi üzerine, Erciş-Patnos karayolu trafiğe kapatılarak, uzman ekiplerce gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili kişilerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır. Araçtaki incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 sanayi tüpü, 25 jelikan (büyük bidon) içinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 büyük kaya parçası ele geçirilmiştir."

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devlet ve milletin terörist tehdit ve saldırıdan korunması maksadıyla her türlü tedbirin valilikçe alındığı bildirildi.

- Bomba yüklü araç imha edildi

Güvenlik güçlerince gerçekleştiren operasyon sonucu ele geçirilen araç, trafiğe kapatılan Erciş-Patnos karayolundan çekici yardımıyla alınarak, Nişancı mevkisinde oluşturulan 5 metre derinliğindeki çukura taşındı.

Olası bir saldırıyı önlemek amacıyla sinyal kesici cihazların kullanıldığı bölgede, aracın yerleştirildiği çukurda güvenlik güçlerince patlayıcı düzeneği hazırlandı.

Güvenlik gerekçesiyle bölgedeki evler boşaltılırken, patlayıcı yüklü kamyonet uzaktan kumandayla imha edildi. Patlamanın şiddetiyle gökyüzünde alev topu oluştu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu araçta yaklaşık 3.5 ton patlayıcının bulunduğu bildirildi.

Bu arada olayla ilgili gözaltına alınan kamyonet sürücüsünün ifade işlemleri sürüyor.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Anahtar Kelimeler:
KamyonetImhaPatlayıcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.