16 Şubat 2016 Salı 13:38
Suriye'deki Gelişmeler

  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suriye'deki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, özel bir televizyon kanalında canlı yayında konuşan Şahin, bölgenin Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra en hassas dönemini yaşadığını belirterek, hergün Ortadoğu coğrafyasında kartların yeniden karıştırılarak, dağıtıldığını ifade etti.

Bu süreçte bazı ülkelerin hesapları olduğunu kaydeden Şahin, "Bu dağıtımda ne kadar hesap yapıldığı, ne kadar farklı ülke hesaplarının olduğunu görüyoruz.

Birileri yaşatmaya, kucağını açmaya, sahiplenmeye çalışırken, diğerleri yok etmeye çalışıyor" dedi. Başta Rusya olmak üzere bazı Avrupa ve dünya ülkelerinin çok standartlı bakış açısıyla karşı karşıya bulunulduğunu belirten Şahin, Ortadoğu'da yaşananlarda Türkiye'nin söz hakkı bulunmasının istenmediğine dikkati çekti.

Şahin, "Uluslararası toplum, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, 'kuruluş felsefesi' denilen şeyin tam tersinin yaşandığı, insan hakları, demokrasi ve özgürlük gibi kavramların ayaklar altına alındığı, bir dünyayı görüyoruz. Bir tarafta anlaşma yapıyormuş gibi gösterip, arka planda, çok büyük hesapların döndüğünü görüyoruz. Türkiye’nin burada mümkün olduğu kadar güçsüz kalmasını, tüm yükü çekip söz sahibi olmaması yönünde çok standartlı bir bakış açısıyla karşı karşıyayız.

Tarih bu dönemi yazdığı zaman, iyiler ve kötüler, savaş yanlıları ve barış için, evini sofrasını, yüreğini, şehrini açanları ayrıca kaydediyor" ifadelerini kullandı. Şahin, 5 yıldır bölgeye ve ülkeye gelen tüm yabancı heyetlere 3 maymunu oynadıklarını ve Suriye ateşinin tüm dünyayı yakacağını anlattıklarını aktardı.

Bazı ülkelerin "Türkiye sınır kapısını açmalı" şeklindeki açıklamalarının Rusya'nın Akdeniz'e inme planının bir parçası olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:"(Kapıyı açın) diyenlerin niyetini iyi anlamamız gerekir. İnsani açıdan böyle bir talep yok. Bizim baştan beri söylediğimiz, güvenli bölge, uçuşa yasak bölge çözümlerine sıcak bakmamalarının nedeni de odur. Bizim zaten kapılarımız açık.

Bizim elimiz zaten onların yanında. Oradaki kişilerin, gıdasını, barınmasını zaten Türkiye olarak, Gaziantep olarak yapıyoruz. Oradaki niyet farklı.

Tamamen burayı boşaltmak istiyorlar. Özellikle Akdeniz'e iniş bölgesindeki niyet, insani olarak veya DEAŞ ile mücadele etmek değil, bu bölgeyi boşaltıp, özellikle Akdeniz açılacak Rusya'nın, terör örgütleriyle mücadele ediyormuş gibi tamamen o bölgeyi kuşatmak için yaptığı bir çalışmadır.

Talep de bunun bir parçasıdır. Kapı açın talebinin artmasında ciddi bir art niyet var."

Son Güncelleme: 16.02.2016 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.