03 Ağustos 2016 Çarşamba 14:48
Suriyeli Profesörden 'Demokrasi Nöbeti'ne Destek

 Suriye'deki iç savaştan kaçarak Elazığ'a yerleşen Prof. Dr. Abduseddar el-Hani, ailesiyle her akşam, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı tutulan "demokrasi nöbeti"ne katılıyor.

Savaş öncesinde Suriye'de Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Hani (50), 11 ay önce geldiği kentte 7 kişilik ailesiyle yaşamını sürdürüyor.

Hani, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından her akşam ailesiyle, "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"nda nöbet tutan vatandaşlara destek veriyor. Türk bayraklarıyla meydana gelen Suriyeli aile, örgüte tepki gösteriyor.

Suriyeli profesör, oğlu Abdullah Abduseddar el-Hani ve üniversiteden öğrencisi Hamza Elim Hemid (35) ile hazırladığı "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağı" konulu yağlı boya resim çalışmasını da meydanda sergiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini ve Türkiye'ye bağlılığını resimle anlatan Hani'nin çalışması, ilgi görüyor.

- "Türk bayrağı, bütün ümmeti temsil ediyor"

Hani, yaptığı açıklamada, savaşın ortasından geldikleri için darbe girişimini ilk duyduklarında çok korktuklarını söyledi.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde, yurt dışında herhangi bir yere gönderileceklerini bildiklerini anlatan Hani, "Bu, bizim için yeniden ölüme gitmek demekti. Şükür ki hiçbir şey olmadı, başarılı olamadılar. Türk halkı buna karşı durdu." diye konuştu.

Hemid ile Türk halkının yanında olduklarını hissettirmek istediklerini dile getiren Hani, bunun üzerine uzmanlık alanları olan resim yapmaya karar verdiklerini kaydetti. Hani, Elazığ Belediyesinin katkılarıyla, üç günde tamamladıkları eserlerini meydanda sergilediklerini belirtti.

Resmi minnet borçlarını ödemek amacıyla yaptıklarını ifade eden Hani, "Türk bayrağı, bütün ümmeti temsil ediyor. Biz o gözle bakıyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı da bütün ümmeti sırtlayan bir lider olarak gördüğümüz için o şekilde bir bayrak ile kendisinin resmini çizmeyi düşündük." dedi.

- "Bütün dünyaya örnek oldunuz"

Elazığ'a bir yıl önce 4 çocuğuyla gelen öğretim görevlisi Hemid de Suriyeli çocuklar için kentte açılan okulda eğitim verdiğini söyledi.

Türkiye'nin her yerinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür eden Hemid, Türk milletinin şerefli yaşamayı hakkettiğini vurguladı.

Savaşı gören birisi olarak Türk halkına tavsiyede bulunmak istediğini belirten Hemid, şunları kaydetti:

"Şu andaki duruşunuzdan hiçbir şekilde ödün vermeyin. Cumhurbaşkanımız Erdoğan çok güçlü ve milletine çok sadık bir lider. Milletin önünü açıyor, sakın ama sakın peşini bırakmayın. Şu anda bütün dünyaya örnek oldunuz. Bütün dünya milletleri artık sizi örnek alıyor ve duruşlarını ona göre şekillendiriyor. Bütün dünya ders aldı. Bu dersin üzerine büyük ihtimalle çalışmalar yapılacaktır. Duruşlarını nasıl şekillendireceklerine karar vereceklerdir."

- "Suriye'de demokrasi mücadelesi verenleri etkiledi"

Abdullah Abduseddar el-Hani ise darbe girişiminin amacının, milleti birbirine düşürmek olduğunu söyledi.

Milletin çok güçlü duruş sergilediğini vurgulayan Hani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sözüyle milletin sokaklara dökülmesinin, ne kadar sevildiğini gösterdiğini ifade etti.

Hani, "Millet isterse, birlik olursa neler yapabileceğini, tanklara, uçaklara karşı durabileceğini gösterdi bize. Şu anda vatanımızda Esed'e karşı savaşan ve demokrasi mücadelesi verenlere de çok olumlu etkisi olduğunu duyuyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.