16 Ağustos 2017 Çarşamba 18:29
Suriyeli Ve Iraklı Çocuklar İlk Kez Lunaparka Gitti

 Kahramanmaraş'ta hayata geçirilen "Çocuklar Gülerse Dünya Güler Projesi" kapsamında, Suriyeli ve Iraklı çocuklar ilk kez lunaparka gitmenin mutluluğunu yaşadı.

Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezinde kalan sığınmacı çocuklar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Türk Kızılayınca yürütülen proje kapsamında İstasyon Mahallesi'ndeki lunaparka götürüldü.

Burada çeşitli oyuncaklara binerek gönüllerince eğlenen çocuklara, Türk Kızılayı ve Müdürlük yetkilileri tarafından dondurma ikram edildi.

Türk Kızılayından ekip başkanı Mustafa Bilici, yaptığı açıklamada, "Çocuklar Gülerse Dünya Güler Projesi" kapsamında 100 sığınmacı çocuğu lunaparka getirdiklerini belirterek, "Bir nebze olsun çocukların gülmesini sağlamaya çalıştık." dedi.

Suriye'nin İdlib kentinden gelen İsmail Hacı Muhammed ise Türk halkının ve hükümetinin kendilerine çok iyi davrandığını ifade etti.

Suriyeli Yasmin Sabate, ilk kez lunaparka geldiğini, oyuncaklara binerek mutlu bir gün geçirdiğini söyledi.

Son Güncelleme: 16.08.2017 18:26
Anahtar Kelimeler:
TürkiyeKahramanmaraş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.