Ağrı -1
kar yağışlı
14 Haziran 2016 Salı 11:53
Tarihi Alaaddin Cami'sinin Restorasyonu Devam Ediyor

MUŞ (AA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen tarihi Alaaddin Bey Camisinde incelemelerde bulundu.

2 yıldan bu yana devam eden çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Asya, yaptığı açıklamada, kısa süre sonra tarihi caminin ibadete açılacağını söyledi.

Alaattin Bey Camisinin kent merkesindeki 3 tarihi camiden biri olduğunu anımsatan Asya, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen camimin aslına uygun yapılması için titiz bir çalışma yürütüldüğünü aktardı.

Cami İmamı Mahsum Yıkın, Osmanlı döneminde yaptırılan cami için, "Bu camide çok büyük insanlar, alimler görev yapmıştır. Yan tarafta da bu camiyi inşa eden Alaaddin Bey ve ailesi yatıyor. Ramazan aylarında, burası ilk hatimle teravih namazı başlatan camidir. 2 yıldır buranın esnafı biraz mağduriyet yaşıyor. Burada 3 tane mukabele icra ediliyor, yatsı namazında teravihler hatimle kılınıyordu. 3 tane hafız burada bulunuyordu. Buranın tabi esnafı uzak camilere gidemiyor bu nedenle cami restorasyonumuzun bir an önce bitmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:25
Anahtar Kelimeler:
MuşCami Restore
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.