13 Haziran 2016 Pazartesi 15:48
Tarım Danışmanlarından Oturma Eylemi

Tarım Danışmanları, 2016 yılı Tarımsal Desteklerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı ile istihdama sınırlama getirilmesini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde protesto etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e, "2 bin 600 danışmanı işsizliğe terk etmeyin" diye seslenen tarım danışmanları oturma eylemi başlattı,

Türkiye'nin değişik illerinden Ankara'ya gelen çok sayıda tarım danışmanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın önünde toplandı. Tarım danışmanları, 5 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen 2016 Yılı Tarımsal Desteklemeleri kapsamında çeşitli işletme ve birliklerde istihdam edilen tarım danışmanlarına sınırlama getirilmesi, tarım danışmanlığı desteğinin sınırlandırılması ve toprak analizi desteğinin kaldırılması kararlarını protesto etti.

Ellerinde çeşitli dövizler ve pankartlar taşıyan danışmanlar "Mesleğime dokunma çiftçimizden ayırma" sloganları atarak, kararın düzeltilmesini talep ettiler.

Tarım danışmanları adına açıklama yapan Ezel Pınar, kararla birlikte 2 bin 600 tarım danışmanının işsiz kalacağını söyledi. Bakanlığın yürüttüğü Tarım Danışmanları Projesi'nde çalışan danışmanların işten çıkartılmalarına sessiz kalmayacaklarını belirten Pınar, şöyle konuştu:

"Cebimizdeki son parayla Ankara'ya geldik ve Bakanlıktan destek bekliyoruz. Ailemiz ve kendimiz için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın eğitim ve yayım işini üstlenen 2 bin 600 meslektaşımızın işlerinden olmasına karşı çıkıyoruz. Tarım danışmanları olarak ekonomiye yük değil, güç olmayı amaçlıyoruz. İşimize taş koyanların ekmeğine yağ sürmeyelim, bir olalım, diri olalım, köylümüze, çiftçimize, denizimize, balığımıza, halkımıza can olalım. Amacımız hep birlikte tarım ve gıda sektörüne ivme kazandırmak."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşemediklerini belirten tarım danışmanları, gerekli düzenlemelerin yapılması için mücadelelerinin süreceğini belirttiler. Tarım danışmanları, açıklamanın ardından 3 günlük oturma eylemi başlattı.

Son Güncelleme: 13.06.2016 15:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.