10 Ocak 2019 Perşembe 11:50
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Buzağı Destek Ödemeleri için Müjdeyi Verdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Müjdeyi Verdi: Buzağı Destek Ödemeleri 11-18 Ocak'ta Yapılacak

Son dakika! Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Buzağı destekleme ödemeleri 11-18 Ocak'ta yapılacak. 438 bin 284 yetiştiriciye 522 milyon lira ödenecek." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Türkiye'de Tarım Öğreniminin 173. Yıl Dönümü' çerçevesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada "Buzağı destekleme ödemeleri 11-18 Ocak'ta yapılacak. 438 bin 284 yetiştiriciye 522 milyon lira ödenecek." dedi.

YARIN SAAT 18.00'DE ÖDEMELER BAŞLIYOR

Buzağı destek ödemelerinin ayrıntılarını da paylaşan Bakan Pakdemirli, "Buzağı desteklemesi ödeme takvimini netleştirdik. Birinci grupta 263 bin 519 yetiştiricimizin 320 milyon TL tutarındaki desteklemesini yarın saat 18.00 itibariyle ödeyeceğiz" dedi.

TARIM İLAÇLARINDA YÜZDE 15 İNDİRİME GİDİLECEK

Sanayicilerin önümüzdeki dönemde tarım ilaçlarında indirime gideceği müjdesini de veren Bakan Pakdemirli, "Tarım ilaçları sanayicileri ve üreticileri ile görüştük. Sanayicilerimiz önümüzdeki dönemde tarım ilaçlarında yüzde 15 indirime gidecek." ifadelerini kullandı.

"KENEVİR ÜRETİM ALANLARINI BÜYÜTECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı kenevir üretim alanlarının artırılması konusuna da değinen Pakdemirli "Kenevir üretim alanlarını büyüteceğiz" diye konuştu.

KÜPE BEDELLERİNİ BAKANLIK KARŞILAYACAK

Bakan Pakdemirli ayrıca "Küçükbaş ve büyükbaş küpe bedelini artık bakanlık olarak biz karşılayacağız." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.