21 Haziran 2016 Salı 10:43
Tatvan'da Sağlık Hizmetleri

BİTLİS (AA) - Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, hasta sayılarında Türkiye ortalamasına göre artışın yaşandığını bildirdi.

Yeni tamamlanan 400 yataklı hastanede daha çok hastaya bakma imkanına kavuştuklarını belirten Akay, son teknolojiyle donatılan hastanede vatandaşların başka illere sevkini önemli oranda azalttıklarını kaydetti.

Akay, hastanenin il merkezinin yanı sıra çevresindeki diğer yerleşim birimlerine de hizmet verdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Konforlu ve büyük tıbbi işler yapılabilecek bir hastane olarak sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yeni bölümler ve yeni üniteler de ekledik. Bunun yanında tam donanımlı olan ve bölge hastaneleri düzeyindeki yeni hastanemizde 52 yataklı yoğun bakım ve 15 ameliyathane mevcuttur. Poliklinik odalarımız eski hastanemize göre çok daha geniş ve daha ileri teknolojiyle kurulmuştur. Bütün laboratuvar ve görüntüleme hizmetleri eski hastanemizin cihazlarından daha üstün. Hastalar artık eskisinden daha iyi hizmet alıyor ve buradan memnun olduklarını ifade ediyorlar. Üst düzey sağlık hizmeti verdiğimiz gibi, hastanemizden dışarıya sevk olayı da neredeyse yok denecek kadar az. Birkaç eksiğimiz var, onlar da kısa sürede tamamlandıktan sonra dışarıya sevk olayı da tamamen bitecek."

Akay, 20 gün içinde 600 ameliyat gerçekleştirdiklerini, günlük ortalama 2 bin 500 hasta girişinin yapıldığını vurguladı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:09
Anahtar Kelimeler:
TatvanDevlet Hastanesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.