15 Haziran 2016 Çarşamba 18:48
Tatvan'da Teog Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı

BİTLİS (AA) - Tatvan ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık Proje Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, ilçedeki öğrencilerin TEOG başarısı masaya yatırıldı.

Toplantının ardından konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede eğitim alanında başarı çıtasının yükseldiğini belirterek, okullarda başarıyı arttırmak için TEOG izleme komisyonu kurduklarını ve meyvesini aldıklarını söyledi.

TEOG sınavında il birincisinin Tatvan'dan çıktığını ifade eden Kaymakam Erkan, izleme komisyonu ekibinin 30 okulda sürdürdüğü çalışmalarda öğrencilere gerekli kaynakların sağlandığını kaydetti.

Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışmalar kapsamında toplamda beş deneme sınavı yapıldı. Bu çalışmalardan toplam bin 680 öğrencimiz faydalandı. Neticesinde ilçemiz TEOG sınavında Türkiye ortalamasını yakaladı. Ayrıca, bu disiplinli ve kararlı çalışmaların bir meyvesi olarak ilçemiz İmam Hatip Ortaokulu öğrencimiz İrem Toprak da 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak, Türkiye birinciliği elde etti. Tüm bu gelişmelere bakıldığında başarı için tüm öğretmen, öğrenci ve idarecilerimizin elini taşın altına koyarak, çaba sarf ettiğini söyleyebiliriz. Bu gün de yapmış olduğumuz bu değerlendirme toplantısı neticesinde ilçemizin TEOG'daki başarısı masaya yatırılarak, yakalanan başarı serisinin nasıl daha üst seviyelere çıkarılabileceği üzerinde tartışılarak fikir alışverişinde bulunduk."

Tatvan'da Teog Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı

Tatvan'da Teog Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.