10 Haziran 2016 Cuma 12:03
Tav Ceo'su Şener 'En Güçlü 10' Arasında

İSTANBUL (AA) - TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Körfez Bölgesinin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede (Power 100) 9. sırada yer aldı. Şener, 2016'da ilk 10'da yer alan tek Türk iş insanı oldu.

TAV İnşaat açıklamasına göre, TAV Grubu CEO'su Şener, Construction Week tarafından inşaat sektöründe Körfez Bölgesinin ilk 10 ismi arasında gösterildi. Dergide, TAV'ın bölgede gerçekleştirdiği projelere yer verilerek şirketin yoğun geçen bir yılı geride bıraktığı ifadelerine yer verilirken, Abu Dabi ve Bahreyn'de devam eden projeleri örnek gösterilerek bu yoğunluğun süreceği belirtildi.

Liste, bölgede inşaat sektöründe yer alan iş insanlarının yaptıkları işler, çalışan sayıları, gelirleri, kazandıkları ve kazanmayı bekledikleri projeler, pazardaki genel durum ve faaliyet düzeyleri incelenerek belirlendi. Ek olarak, bu kişi ve şirketlerin ekonomik parametrelere karşı tutumlarına, büyümeye devam etmek için benimsedikleri stratejilere, engel ve sorunlar karşısında ne kadar esnek olabildiklerine ve nasıl uyum sağladıklarına da bakıldı.

Power 100'e 2015 yılında 10., 2013 ve 2014'te 14. sıradan giren Şener, 2012 yılında 15, 2011 yılında 18, 2010 yılında ise en etkili 88. iş insanı olarak listede yer almıştı.


- Medine projesine ödül


Ayrıca, Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat, MEED tarafından düzenlenen MEED Quality Awards yarışmasında ödüllendirildi. TAV İnşaat tarafından 1,1 milyar dolar yatırımla hayata geçirilen ve Suudi Arabistan'ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine projesi, sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından "Yılın Havalimanı Projesi" seçildi.

Ödül, Dubai'de düzenlenen MEED Construction Summit sırasında verildi. Medine Prens Mohammed Bin Abdülaziz Havalimanı, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından LEED Altın ile sertifikalandırılan Avrupa ve Ortadoğu'daki ilk, dünyada ise 8. havalimanı olarak yer alıyor.


-"Bölgede büyümemizi sürdüreceğiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Şener, şunları kaydetti:

"Bu liste sembolik bir anlam taşısa da Türk mühendisliğinin, işçiliğinin ve markalarının dünyanın en zor pazarlarında gösterdiği başarının da göstergesidir. Aynı tarihlerde Medine projemizin de MEED dergisi tarafından bölgede yılın havalimanı seçildiğini öğrenmekten mutluluk duyduk. Bu iki gelişmenin üst üste gelmesi rastlantı değildir. Dünyanın en rekabetçi coğrafyası haline gelen Körfez Bölgesinde görev yapan mühendislerimizin, mimarlarımızın, teknikerlerimizin, işçilerimizin ve sayıları 54 bine ulaşan TAV Grubu çalışanlarının emeğinin karşılığıdır.

TAV olarak biz havalimanı sektöründe uzmanlaştık ve tercih edilen bir marka haline geldik. Bölgede 5 ülkenin başkent havalimanlarında imzası bulunan TAV İnşaat, Engineering News Record tarafından, üstlendiği iş büyüklüğü açısından dünyanın en büyük havalimanı yapım şirketi olarak gösterildi. TAV Havalimanları ve iştirakleri, terminal işletmeciliğinden bilişime, yiyecek içecek alanlarından duty-free ve yer hizmetlerine kadar bölgedeki havalimanlarında hizmet sunuyor. Ülkemizi, Türk inşaat ve havacılık sektörünü en iyi şekilde temsil etmek üzere bölgede büyümemizi sürdüreceğiz."


-TAV bölgede 5 ülkede 10 havalimanında

ENR tarafından son iki yıldır havalimanı yapımında dünyada ilk sırada gösterilen TAV İnşaat, kuruluşundan bu yana sözleşme büyüklüğü 18,3 milyar doları aşan proje üstlendi. Şirket Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın ardından son olarak Bahreyn'de ülkenin başkent havalimanının yapımını gerçekleştiriyor.

TAV Havalimanları Suudi Arabistan'da Medine Havalimanını işletiyor. Şirket, iştirakleri TAV Bilişim, ATÜ Duty-Free, BTA, Havaş ve TAV İşletme Hizmetleri ile Medine'nin yanı sıra Riyad, Dammam ve Cidde havalimanlarında hizmet veriyor.

TAV, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dabi ve Dubai, Katar'da Doha, Umman'da Salalah ve Maskat, Bahreyn'de de Bahreyn havalimanlarında yer alıyor.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.