14 Mayıs 2016 Cumartesi 11:08
Tavuk Gübresiyle 40 Bin Konutun Elektriği Karşılanacak

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan ve tavuk gübresinden enerji üreten biyogaz tesisi, 10 milyon liralık ek yatırımla 40 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde genişletiliyor.

Era Yatırım Holding Başkanı Alpay Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çubuk'ta kurulu bulunan ve tavuk gübresinden enerji üreten biyogaz tesisini genişletmeye karar verdiklerini söyledi.

Bu sayede toplam 40 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılanabileceğini anlatan Ünal, "Günde 300 ton tavuk gübresinin işleneceği tesisin kurulu gücü 3,1 megavat. Yılda 24 milyon kilovatsaat elektrik üretecek tesis enerjiyi şebekeye aktararak ilçeyi aydınlatmaya devam edecek." dedi.

Şirket bünyesindeki biyogaz tesisini geliştirme kararıyla halen 20 bin konut için elektrik sağlama kapasitesini ikiye katlamak için kolları sıvadıklarını anlatan Ünal, çalışmaları Ekim ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Biyogazın artan enerji talebinin sürdürülebilir ve çevreci bir yöntemle karşılanmasını sağlayacak bir kaynak olduğunu vurgulayan Ünal, tesiste tavuk gübresinin tümüyle değerlendirildiğini, kalan az miktardaki kısmının ise granül yardımıyla toprak için kullanıma uygun hale dönüştürüldüğünü ifade etti.

Ünal, 6 futbol sahası büyüklüğündeki tesisin 3 benzerini daha Ege, İç Anadolu ve Marmara bölgelerinde kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

Son Güncelleme: 17.05.2016 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.