12 Mayıs 2016 Perşembe 16:53
Teb Arval'dan 'Teb Arval Kobi Çözümleri'

İSTANBUL (AA) - TEB ve BNP Paribas Grup iştiraki, operasyonel kiralama ve filo yönetimi şirketi TEB Arval, KOBİ'lere özel araç kiralama hizmetlerini içerisinde barındıran TEB Arval KOBİ Çözümleri'ni tanıttı.

TEB Arval'dan yapılan açıklamaya göre şirket, KOBİ'lere özel araç kiralama hizmetlerini içerisinde barındıran TEB Arval KOBİ Çözümleri'ni duyurdu.

KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen proje, firmalara anında teklif, otomatik kredi, hızlı teslimat ve segmente özel kampanya avantajları sunuyor.

Operasyonel kiralama alanında KOBİ'lere yönelik ilk segmente özel çözüm olan TEB Arval KOBİ Çözümleri kapsamında tamamen KOBİ'lerin ihtiyaçlarına göre uzmanlaşmış bir ekip, sayısı 1 ile 10 arası araca sahip firmalara butik operasyonel kiralama ve filo yönetimi hizmeti sunacak.

Projeden yararlanmayı isteyen KOBİ'ler, araç satın alarak kaynaklarını tüketmek yerine kaynaklarını mevcut işletmelerini büyütmek için ayırabilecek.

Türk Lirası cinsinden sabit aylık kira ödemeleri sayesinde hesabını önceden bilen KOBİ'ler, kira bedellerinin tamamını giderleştirebilecek.

TEB Arval KOBİ Çözümleri'nden yararlanacak KOBİ'ler araç satın almanın getirdiği operasyonel yüklerin hiçbirini üstlenmeyecek.

Lastik değişiminden 7/24 yol yardım hizmetine, sigorta takibinden hasar yönetimi ve araç vergilerinin ödenmesi gibi tüm süreçlerle TEB Arval ilgilenecek.


- "KOBİ'lerin yalnızca yüzde 3'ü araçları için operasyonel kiralama kullanıyor"


Açıklamada yer alan bilgilere göre, TEB Arval Genel Müdürü Philippe Chabert, TEB Arval KOBİ Çözümleri'nin tanıtım toplantısında, TEB Arval'ın halihazırda bin 200 müşterisine 16 binden fazla araç kiraladığını, geçen seneye kıyasla yüzde 18 büyüme kaydettiklerini bildirdi.

KOBİ alanında operasyonel kiralamanın yüksek bir büyüme potansiyeli taşıdığını aktaran Chabert, "Kurumumuzun desteğiyle yapılan ve filo yönetimi alanındaki tek bilimsel araştırma çalışması olan CVO Barometre'nin güncel sonuçlarına göre KOBİ'lerin yalnızca yüzde 3'ü araçları için operasyonel kiralama kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Chabert, uluslararası ve büyük ölçekli şirketlerin araç yönetimlerini dış kaynak kullanarak sağladığını dile getirdi.

KOBİ segmentinin yüksek bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu, zira KOBİ'lerin tahmini 1,5 milyon aracı ve 3,5 milyon şirketi temsil ettiğini anlatan Chabert, KOBİ'lerin de bu yöntemi kullanmanın avantajlarını kavrayacaklarına ve böylece kendi ana faaliyet alanlarına odaklanacaklarına inandıklarının altını çizdi.

Chabert, KOBİ ihtiyaçlarının büyük ölçekli şirket ihtiyaçlarından farklı olduğunu düşünerek, sadece bu alana özel bir ekip, iş kolu ve süreç oluşturduklarını, TEB Arval KOBİ Çözümleri'nin başarılı bir iş ortaya koymak için yakın çalıştıkları TEB KOBİ ile kurulan sağlam iş birliğine dayandığını vurguladı.


- "Operasyonel kiralama sektörü 252 bin filoya ulaştı"


TEB Arval Satış Genel Müdür Yardımcısı Koray Yılmaz ise operasyonel kiralama sektörünün geçen yılın sonu itibarıyla yaklaşık 252 bin filo sayısına ulaştığını bildirdi.

Yılmaz, şunları da kaydetti:

"CVO Barometre'nin güncel sonuçlarına göre KOBİ'lerin yüzde 23'ü mevcut şirket filolarındaki binek araç kullanımlarının artacağını düşünüyor. Araç bakım onarımından yakıt yönetimine kadar birçok alanda şirketlere avantaj sağlayan operasyonel kiralama pazarının KOBİ segmentinde oldukça yüksek bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. Operasyonel kiralama alanında lider bir firma olarak bu potansiyelden yararlanmak isteyen KOBİ'lere özel hizmetler sunmak istedik. 2020 yılı sonunda bu segmente 10 bin araç sunmayı hedefliyoruz."

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz'un ise açıklamada şu görüşlerine yer verildi:

"2005 yılından bu yana, ülke ekonomisinin lokomotifi KOBİ'lerimizin iş modellerini daha verimli kılmak için sadece finansal destek sağlamakla kalmıyor; 'Danışman Banka' anlayışımızla işlerini büyütebilmeleri, rekabette güçlenebilmeleri ve sahip oldukları finansmanı doğru kullanabilmeleri için ihtiyaç duydukları her alanda bilgi, eğitim ve danışmanlık desteği de sağlıyoruz. TEB ile entegre çalışan bir otomasyon kapsamında yeni bir satış modeli olarak, KOBİ müşterilerine yönelik oluşturulan TEB Arval KOBİ Çözümleri projesi kapsamında 'Anında Teklif - Otomatik Kredi - Hızlı Araç teslimi' ile müşterilere daha hızlı cevap verilmesi sağlanacak. Söz konusu projenin TEB müşterilerine geniş kapsamlı finansal çözümler sunmasını ve TEB Arval'in KOBİ segmentindeki filo büyümesine katkı sağlamasını hedefliyoruz."

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:38
Anahtar Kelimeler:
FinansTEB Arval
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.