01 Haziran 2016 Çarşamba 18:03
Terör Mağduru Okulun Öğrencilerinden Anlamlı Etkinlik

VAN (AA) - Van'da terör örgütü mensuplarının saldırısına uğrayan okulun öğrencileri, "En Kötü Barış En Haklı Savaştan Daha İyidir" sloganıyla hazırladıkları resimlerini sergiledi.

Hacı Bekir Mahallesinde bulunan ve zaman zaman terör örgütü mensuplarının hedefi haline gelen Dumlupınar Ortaokulu öğrencileri, son olarak okulun spor salonunun teröristlerce yakılmasıyla sosyal aktivitelerini gerçekleştiremedi.

Öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle resimler çizmeye başlayan öğrenciler, "En Kötü Barış En Haklı Savaştan Daha İyidir" sloganıyla yıl boyunca hazırladıkları ve yöreye ait konuların işlendiği resimleri sergileme imkanı buldu.

Kentteki bir alışveriş merkezinde eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunan öğrenciler, sergiyi gezenlere resimlerini anlattı.

Öğrencilerden Ayselin Bulakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim çalışmalarının yaklaşık bir sene sürdüğünü ifade ederek, çalışmalarda yöresel konulara ağırlık verdiklerini söyledi.

- Resim sergisi ilgi görüyor

Öğretmenleri aracılığıyla sergi açtıklarını kaydeden Bulakoğlu, "Okulumuzda fazla aktivite yok. Bu nedenle resim alanına yöneldik. Yıl boyu büyük emekler vererek 80 resim hazırladık. Öğretmenlerimiz bize çok destek oldu, güzel işler başardık. Genelde karakalem, mandala ve ebru sanatı dallarında resim hazırladık. Vatandaşlar da sergimize yoğun ilgi gösteriyor. Sergiyi gezenlere resimlerimiz hakkında bilgiler aktarıyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Yunus Ersayan da öğretmenleri sayesinde resim alanına yöneldiklerini ifade ederek, resim çizmeyi eğlence haline getirdikleri belirtti.

Resimlerin yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Ersayan, "Farklı konuları işlediğimiz için resimlerimiz ilgi görüyor. İnsanlar sergiyi gezerek resimler hakkında bilgi alıyor. Resimde işlediğimiz temayı onlara anlatmaya çalışıyoruz. İlgi nedeniyle çok mutluyuz." dedi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Orhan Yalçın ise destekleme kursları adı altında sosyal aktiviteler düzenlediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Öğrencilerimiz, pastel, sulu boya, karakalem ve mandala alanında resimler hazırladı. Sosyal aktiviteleri çok önemsiyoruz. Okulumuzda da özellikle görsel sanatlar dersinde yetenekli öğrencilerin, kendilerini ifade etmeleri bizim için gurur verici. Okulumuzda çok yetenekli öğrenciler var. Okulumuz Van'ın en büyük okuludur. Zaman zaman okulumuzda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Ama bunun yanında okulumuzda güzel şeyler de yapılıyor. Bu gibi çalışmalarla okulumuzun sanatsal yönünü ortaya çıkarmak istedik. Böyle bir sergi düzenleyerek, öğrencilerimizin eserlerini halkımızın beğenisine sunduk."

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:53
Anahtar Kelimeler:
VanResim Sergisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.