22 Mart 2016 Salı 21:46
Terör saldırılarında bugün 5 şehit verdik! Şehitlerin İsimleri Açıklandı mı?

Bölgede Son Durum

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda 1 asker şehit oldu, biri ağır 6 asker yaralandı. Mardin Mazıdağı'nda da 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9'u yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Nusaybin'de terör örgütüne yönelik operasyon sırasında bugün, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 askerin şehit olduğu, biri ağır 6 askerin yaralandığı bildirildi. Hastaneye sevk edilen yaralıların tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

MAZIDAĞI'NDA 1 POLİS ŞEHİT OLDU

Mardin'in Mazıdağı İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı polis zırhlı aracı geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

YÜKSEKOVA'DA 3 ŞEHİT, 9 YARALI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 polis ve bir asker şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Alınan bilgiye göre, ilçenin Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeşildere, Yeni, Cumhuriyet, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" adı verilen operasyon devam ediyor.

İlçe merkezindeki operasyonlarda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı. Çatışmada iki özel harekat polisi ve bir asker şehit oldu, biri polis, 8'i asker 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar, Hakkari ve Van'daki hastanelere kaldırıldı.İlçede operasyonlar sürüyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmiş, saldırıda 1 asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı. Hemen ardından 1 şehit haberi de Mazıdağı ilçesinden gelmişti.

Mardin'in Mazıdağı ilçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda 1 polis şehit olmuş, 5 polis de yaralanmıştı. Peş peşe gelen şehit haberleri sonrası bir acı haber de Yüksekova'dan geldi.

2 POLİS VE 1 ASKER ŞEHİT, 9 YARALI

Hakkari Yüksekova'da devam eden barikat ve hendek operasyonları sırasında meydana gelen patlamada 2 polis ile 1 asker şehit düştü. Patlamada 9 güvenlik görevlisi de yaralandı.

YOLA DÖŞENEN PATLAYICI İNFİLAK ETTİRİLDİ

Saldırı, öğle saatlerine doğru Cengiz Topel Caddesi Eski Cezaevi Kavşağı yakanlarında meydana geldi.

Güvenlik güçlerine ait zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, 2 polis ve 1 asker şehit olurken, polis ve askerlerden oluşan 9 kişi de yaralandı.

Yaralı bazı askerlerin Hakkari Devlet, bir bölümü de Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıkları bildirildi.

Son Güncelleme: 22.03.2016 21:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.