14 Haziran 2016 Salı 13:03
Terör Saldırısının Önlendiği Muş'ta 'Şükür Kurbanı' Kesildi

MUŞ (AA) - Muş Akil Gençler Platformu üyelerince, kentte 7 Haziran'da bomba yüklü araçla yapılmak istenen terör saldırısının önlenmesi nedeniyle "şükür kurbanı" kesildi.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, kurum bahçesinde düzenlenen törende, platform üyelerine, gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.

"Geçtiğimiz günlerde Muş'umuzu büyük bir felaket bekliyordu. Bu felaketi, duyarlı vatandaşlarımız ve emniyet mensuplarımız sayesinde defettik." diyen Çalışkan, bombalı araç eyleminin felakete neden olmadan önlendiğini vurguladı.

Olayın ardından gençlerin, duyarlılık gösterdiğini ifade eden Çalışkan, "Kurban kesip bizleri mutlu ettiler. İnşallah bunlar, gelecek musibetleri de defeder. Allah kabul etsin. Onlara şükran borcumuz var. Her türlü konuda bize yardımcı oluyorlar, desteklerini esirgemiyorlar. Biz de onlara layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz." diye konuştu.

Platform Başkanı Adnan Demir ise kentte huzur ve güvenliğin sağlanması için büyük çaba harcayan polis ile askerlere minnet borçları bulunduğunu söyledi.

Türkiye'yi, Suriye ve Irak'a çevirmeye çalışanların bulunduğunu belirten Demir, "Buna ecdadımız nasıl izin vermediyse, Allah'ın izniyle biz de izin vermeyeceğiz. Emniyet güçlerinden, polislerden, askerlerden razı olsun. Allah onlara zeval vermesin. Aynı Çanakkale ruhu gibi tek olacağız, birlikte olacağız." dedi.

Demir, artık ölüm haberi almak istemediklerini, ülkede yeniden barış ve huzur ortamının sağlanması için dua ettiklerini dile getirdi.

Daha sonra, Tuba Camisi imamı Fecri Yıldırım'ın okuduğu dualar eşliğinde "şükür kurbanı" kesildi.

Muş'ta 7 Haziran'da, terör örgütü PKK mensuplarınca vali konağı yakınına bırakılan bir ton patlayıcı yüklü araç, güvenlik güçlerince kent merkezinden uzaklaştırılarak, kontrollü şekilde imha edilmişti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.