11 Ekim 2019 Cuma 18:56
Teröristler Gazetecilere Yeniden Ateş Açtı!

Nusaybin ilçesinden Kamışlı'da yaşanan gelişmeleri takip eden basın mensuplarının bulunduğu otele yönelik keskin nişancılar tarafından saldırı düzenlendi.

RESTORANA ATEŞ AÇILDI

Mermilerin gazetecilerin bulunduğu binaya isabet etmesi sonucu harekatı takip eden Anadolu Ajansı muhabirleri Ömer Yasin Ergin ve Ahmet Kaplan, sıçrayan cam kırıkları nedeniyle hafif yaralandı.

Yaralı gazeteciler, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi. 

14:30’DA İKİNCİ SALDIRI!

Nusaybin - Kamışlı sınırında yaşanan çatışma sırasında gazetecilerin bulunduğu restorana ateş açıldı. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Beril Solmuş, "Çok şükür hepimiz iyiyiz. Ahmet yaralandı" bilgisini verdi. Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Mücahit Yolcu da yaralı sayısını 2 olarak bildirdi ve ateşin, Kamışlı'da bulunan bir keskin nişancı tarafından ateş açıldığını ileri sürdü. 

​​Yolcu şunları kaydetti:

"Terör örgütü bu yayınları izliyor. Üçüncü kez yayına girdik ve ateş açıldı. Biz burada iyiyiz, zor şartlar altında çalışıyoruz ama iyiyiz. Arkadaşlarımız buradaki yakınlarıyla telefonla görüşüyorlar ve burada tabii, bizim de yayın yaptığımız için herkesi arıyorlar. Kimsenin sağlığında herhangi bir problem yok, sadece 2 gazeteci arkadaşımızdan cam parçası gelmesi sonucu kesikler oldu. Kimsede önemli bir durum yok."

Bölgede bulunan başka bir gazeteci de Kamışlı’yı en iyi gören noktada olduklarını belirtirken “Obüs atışları başlamıştı. Takip etmeye gittiğimizde karşı taraftan keskin nişancı ateşiyle cam patladı” dedi.

İlerleyen dakikalarda söz konusu restorana bir ateş daha açıldı. Bunun üzerine polisler, gazetecileri binadan tahliye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.