11 Temmuz 2016 Pazartesi 20:48
Thy Erzurum-antalya Uçak Seferleri Başladı

ERZURUM (AA) - Türk Hava Yolları (THY), Erzurum-Antalya seferlerini başlattı. Haftanın beş günü yapılacak aktarmasız seferlerle Erzurum ve yakın illerin potansiyeli ile turizme katkı sağlanması hedefleniyor.

Seferlerin başlamasıyla Erzurum Havalimanında tören düzenlendi. Antalya'dan havalanarak 149 yolcusuyla Erzurum'a ilk defa gelen Anadolu Jet'e ait uçak, Erzurum'a iniş yaptı. Erzurum halk oyunları ve mehteran takımının gösterilerinin sunulduğu karşılamada, gelen yolculara çiçek dağıtıldı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, bugün yeni bir destinasyonun daha açıldığını söyledi.

Azizoğlu, dünyanın önde gelen havayollarından biri olan THY'nin Erzurum-Antalya arasında seferlerini başlattığını belirterek, "İnşallah bu devam edecektir. Artık biz Erzurum'u Doğu Anadolu'nun merkezi olarak görüyoruz. Dünyanın Türkiye'ye açılan kapısı olarak da değerlendiriyoruz. Bundan sonra İran, Azerbaycan, Rusya ve Türki cumhuriyetlerden Erzurum'a, Erzurum'dan da Antalya'ya, Almanya'ya, Fransa'ya yeni bir havayolu ağının geliştirileceğine inanıyorum. Bugün bu uçuşun başlaması vesilesiyle de buna destek olan ve katkı sağlayan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Biliyoruz ki Erzurumlular ve Erzurum insanı bundan böyle bu havayolunu yaşatacaktır. Erzurum buradan açılan bir kapı olarak varlığını hissettirecek ve bu sayede de Erzurum'da da hem turizmin hem sanayinin hem kültürel gelişmenin önünü açan bir hareket başlatmış olacağız." diye konuştu.

- "Sadece kentler değil Antalya ve Erzurum'un ticari, sosyal ve turizm hayatları da birbirine bağlanacak"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Anadolu Jet ile birlikte ülkenin iki önemli metropol şehrini havayoluyla birbirine bağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Sekmen, Türk havacılık sektörünün önemli bir aşama kaydettiğini aktararak, "Buna bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Çünkü biri yaz turizminin merkezi Antalya diğeri kış turizminin merkezi Erzurum'u birbirine bağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Her iki kentte keşfedilmeyi bekleyen güzellikler olduğuna dikkati çeken Sekmen, şöyle devam etti:

"Sadece kentler değil aynı zamanda Anadolu'nun kültür mozaiğini oluşturan Antalya ve Erzurum'un ticari, sosyal ve turizm hayatları da birbirine bağlanacak. İnanıyoruz ki bu önemli yatırımla birlikte bu iki şehrin turizm destinasyonları canlanacak, her iki şehirde keşfedilmeyi bekleyen nice güzellikler ortaya çıkacak. Yerelde kalkınmanın temelini kuşkusuz ulaşım ağı oluşturmaktadır. Ulaşım bir şehrin olmazsa olmazıdır. Bir kentin özellikle havayolu ulaşımı ne kadar iyi olursa gelişimi de o kadar hızlı olur. Kadim şehir Erzurum da geçmişe doğru baktığımız zaman geçmişte İpek Yolu üzerinde bulunuyor. Yani bir ulaşım sektörü yolu üzerinde bulunuyor. İnşallah bugün bu İpek Yolu şehrini yeni destinasyonlarla, hava ulaşımıyla Antalya'ya ve Akdeniz'e bağlıyoruz."

Sekmen, iki şehir arasındaki seferlerin salı ve cumartesi hariç, beş gün karşılıklı olarak gerçekleşeceğini kaydetti.

Bu işin kolay olmadığını, yoğun baskı sonucu gerçekleştiğini söyleyen Sekmen, şöyle devam etti:

"Arzumuz vatandaşlarımızın da ilgi göstererek bu seferleri devam ettirmelerini sağlamak. 4 ay deneme seferleri devam edecek. Bu seferler gerekli yolcu kapasitesini aşarsa devam edecek ama o yolcu kapasitesinin ardında kalırsa kaldırılacak. Benim arzum vatandaşlarımızın bu uçuş güzergahını kullanarak bunun devamlı hale gelmesini sağlamak. Çevre illerdeki valilerimizle ve belediye başkanlarımızla tek tek görüştüm. Çünkü bu hat sadece Erzurum için değil çevre illere de büyük katkı sağlayacak. Turizmin gelişmesine büyük imkan ve fırsat verecek."

Anadolu Jet Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Yağmur ise Anadoluyu birbirine bağlama misyonlarına bir yenisini daha eklediklerini belirterek, "Erzurum gerek sosyo-ekonomik yapısı gerekse tarihi kültürel zenginlikleriyle ülkemizin adeta göz bebeği ve Anadolu Jet için de önemli bir merkez. Çünkü Anadolu Jet'in Anadolu'ya ilk uçtuğu yer Erzurum. Bu anlamda bizim için de önemli bir yere sahip." dedi.

Konuşmalarının ardından Azizoğlu ve Sekmen'e maket uçak hediye edildi. Daha sonra protokol üyeleri Antalya'ya giden yolcu uçağını uğurladı.

Törene, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve kurum müdürleri katıldı.


Son Güncelleme: 22.08.2016 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.