14 Ağustos 2019 Çarşamba 10:24
THY Uçağı Büyük tehlike atlattı

Uçuş kulesinden kalkış izni alan pilotlar, uçağın hızlanıp pistten teker kestiği anda bir helikopterin alana inişe geçtiğini fark etti. Pilotların ani bir refleksle yeniden piste teker koymasının ardından uçak, sert fren yaparak yavaşlatıldı ve helikoptere çarpmaktan son anda kurtarıldı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, pilot ani bir refleksle uçağa son anda fren yaptırdı. Küçükkaya, yolcuların uçaktan indirilip salona alındığını yazdı.

Küçükkaya, uçaktan tahliye edilen yolcuların "Kule bunu nasıl fark edemez" diye tepki gösterdiğini de ifade ederken, "Yolcular, dikkati ve refleksi nedeniyle THY uçağının pilotuna teşekkür ediyorlar" diye belirtti.

Pilotun dikkati sayesinde büyük bir faciadan dönüldüğünü belirten Metin Arolat  "Büyük tehlike atlatıyoruz.Bir açıklama da yok. Öyle bekliyoruz.insanın siniri iyice bozuluyor. Bizleri geçtim, uçaktaki ufacık dünya güzeli çocukları görseniz. İçi ürperiyor insanın." diyerek tepkisini dile getirdi. 

Büyük korku yaşayan yolcular o anları sosyal medya hesaplarından duyurdu. 

Büyük tehlikenin atlatıldığı uçak son anda durmayı başarırken uçakta bulunan yolcuların indirilerek terminale alındığı öğrenildi. Küçükkaya uçağın motoru soğutulduktan sonra İstanbul'a kalkacağını duyurdu. 

Anahtar Kelimeler:
UçakTHYThy Uçağı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.