05 Temmuz 2016 Salı 13:33
Tır Şoförleri Bayramı Kuyrukta Kutladı

AĞRI (AA) - Gürbulak Sınır Kapısı'nda araç kuyruğunda bekleyen tır şoförleri, meslekleri gereği bayramı ailelerinden uzakta geçirmenin hüznünü yaşıyor.

Avrupa ve Türkiye'den aldıkları yükü İran, Türkmenistan ve Afganistan'a götürmek için sınır kapısına gelen ve geçişlerin yavaşlaması nedeniyle sınır kapısında bekleyen tır sürücüleri, bayramı meslektaşlarıyla kutladı. Yaklaşık 10 kilometre olan tır kuyruğunda birbirleri ile bayramlaşan sürücüler, yanlarında getirdikleri şeker ve lokumları ikram etti.

Tır sürücüsü Heybet Altekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın ülkeye hayır, bereket ve barış getirmesi temennisinde bulunarak, "Bu bayramda şoför olduğumuzdan dolayı ailemizden ayrı geçirdik." dedi.

Altekin, "Gönül isterdi ailemizle beraber olmayı ama kısmet değilmiş. Buruk geçirdik ama bir sevincimiz var. İranlı, Türkmen, Özbek arkadaşlarımızla hep beraberiz. Sabah kalktık bayramlaştık. Şekerimizi, lokumumuzu yedik. Sıra çok, yaklaşık 14-15 kilometre sıra var. Dördüncü kilometredeyiz, halen 5 kilometre önümüzde sıra var. Kısmetse 2-3 güne gümrüğe gireriz. Sıra neden kaynaklanıyor onu da bilmiyoruz." diye konuştu.

Sürücülerden Abdurahman Akgün, Mersin'den İran'a yük taşıdığını belirtti. Ailesinden uzakta olmasından dolayı bayramı buruk yaşadığını ifade eden Akgün, şunları söyledi:

"Buradaki arkadaşlarımız arasında geçirdiğimiz bayram bir nebze olsun burukluğumuzu gideriyor. Her ne kadar ailemizden, çoluk çocuğumuzdan uzak olsak da tabii ki onların özlem ve hasretleri içimizdedir. Ama buradaki ortam da oraları pek fazla aratmayacak şekildedir çünkü bu kuyrukta yabancı uyruklu kardeşlerimiz var. Ayrılık söz konusu değildir. Hep beraber, kardeş ortamı içerindeyiz. Bu bayramı da beraber kutluyoruz."

İran uyruklu tır sürücüsü Mahmud Zabihi de 3 gündür kuyrukta beklediklerini ifade ederek "Bugün Türkiye'de bayram. Yarın da İran'da Ramazan Bayramı kutlanacak. Tüm Müslüman aleminin bayramını kutlarım. Kapıya varmamıza 5 kilometre var. Türk sürücüler burada buruk kutladı. İnşallah kuyruk erken erir de biz yarın ailemizle bayramı kutlarız." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.