11 Mayıs 2016 Çarşamba 16:58
Toyota Dünyada Yok Olan Türler İçin Harekete Geçti

Toyota çevreyi koruma faaliyetleri konusunda kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) ile 5 yıllık anlaşmaya imza atan Toyota, IUCN Kırmızı Listesi'nde yer alan tehlike altındaki türlerin yaşatılması konusunda destek verecek. Toyota, bu işbirliği kapsamında sadece bu yıl için 1,2 milyon dolarlık bütçe ayıracak.

IUCN-Toyota işbirliği ile dünyada 28 binden fazla türün koruma altına alınacağı tahmin ediliyor.

Toyota'nın katkısı ile bitkiler, mantarlar, tatlı su balıkları, sürüngenler ve yusufçuk gibi omurgasızların korunması için de çalışmalar yapılacak.

Toyota sürdürülebilir bir gelecek için farkındalığı artırmayı, dünyayı ve tehlikedeki türlerin yok olmasını da 2015 yılında açıkladığı "Toyota Environmental Challenge 2050" projesi ile desteklemeyi hedefliyor.

Toyota yaptığı işbirlikleri ile var olan bitki ve hayvan türlerini koruyarak, 2050'de insanların doğa ile uyum içerisinde yaşamasını hedefliyor.

Son Güncelleme: 14.05.2016 14:09
Anahtar Kelimeler:
Toyota
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.