29 Eylül 2018 Cumartesi 19:39
Trabzon'da korkutan Deniz görüntüsü! Deniz Kan Rengine Döndü

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde yer alan denizdeki kan görüntüsü şok etti. İlçede bulunan mezbahaneden kaynaklandığı sanılan denizdeki kan görüntüleri görenleri hayrete düşürdü.

Trabzon'un Akçaabat İlçesinde çekilen görüntüler şok etkisi yarattı. Geçen hafta Cuma günü çekildiği kaydedilen görüntülerde deniz resmen kan gölüne döndü. Görüntülerdeki kanın ise Akçaabat İlçesindeki Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait mezbahaneden kaynaklandığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çakıroğlu, “Ne güzel atasözüdür ancak lafın tamamı deliye denir misali tamamını söylemiyoruz.

Bugün ülkede en büyük sorun; "sorunların çözüm ya da şikayet mercii olan" kişi ya da kurumların vurdumduymaz halleridir. Biz buna ego değil güç zehirlenmesi diyoruz ve hep vurguladığımız bir durum var, oda şu ki, siyaset toplum için yapılır ve her zaman iktidarı muhalefeti toplumsal faydayı gözetmek zorunda, durumundadır” dedi.

SAĞLIKSIZ KESİMİN YANINDA ŞUURSUZCA VE KONTROLSÜZ

Mezbahane sorununu daha önce de kamuoyunun bilgisine sunduklarını hatırlatan Çakıroğlu, “Bir konu gündeme geliyorsa veya getiriliyorsa bu niyet öncelikle aranmalıdır. Bizde bu anlamda defaatle hem gıda hem de çevre bileşeninde ele aldığımız mezbahane sorununu kamuoyuna sunuyoruz. Sağlıksız kesimin yanında şuursuzca ve kontrolsüz bir şekilde dere, deniz gibi toplum sağlığını doğrudan etkileyen alanlara atıkların bırakıldığını görmek içimizi acıtıyor. Daha vahimi de şehri yönetenlerin bu durumu bilmelerine rağmen görmezden gelmeleridir. Gel de bu zihniyet iktidardayken hayati tehlike hissetme. Gel de şarbon vakalarının önleneceğine dair umutlu ol” diye konuştu.

"DENİZİ PERİŞAN ETMEYE KİMİN HAKKI VAR?"

Denizi perişan etmeye kimsenin hakkı olmadığını kaydeden Çakıroğlu, “Akçaabat gitti gidiyor. Şimdi size soruyorum hakkınız var mı denizi dilediğiniz gibi perişan etmeye? Sayın Başkan ruhsatsız işletmede insan istihdamı ne kadar içinize siniyor? Siz yapınca olmuyor kanun diyor ki Ülkemizde 31.12.2004 tarih ve 25687 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ‘Gıda Sanayi Sektöründe’ yer alan mezbahalar ve entegre et tesisleri için alıcı ortama deșarj standartlarını tanımlamıştır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Eğer mezbaha ve entegre et tesisleri deșarj standartlarını sağlayamaz ve olușan atık suları doğrudan alıcı ortama verirse 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 8. Maddesinde yer alan ‘Her türlü atık ve artığı, çevreye zarar verecek şekilde, ilgili yönetmeliklerde belirlenen standartlara ve yöntemlere aykırı olarak doğrudan ve dolaylı biçimde alıcı ortama vermek, depolamak, taşımak, uzaklaştırmak ve benzeri faaliyetlerde bulunmak yasaktır’ hükmü gereğince idari para cezasına çarptırılır.

2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 8. maddesini ihlal etmek, aynı kanunun 5491 Sayılı yasa ile değișik 20. maddesi (f) bendine göre 145.890 TL (Yüz kırk beş bin sekiz yüz doksan lira) idari para cezası uygulanmayı gerektirir. Son söz Çevre ve şehircilik il müdürlüğünü göreve davet ediyorum. Tabi biz bunları her ne kadar dile getirsek, bunlara kanun nizam hatırlatsak boş. Uyan yok. Uydurmak için kanunları uygulayan yok, açıkçası duyan da yok. Sesimiz sanki namahrem sesi. Şehirde malesef "kadı"lar var da diyemiyoruz.

YETKİYE UYGUN OLARAK GÖREVİNİZİ YAPIN

Biz seçilmiş ve halihazırda toplum tarafından yetkilendirilmiş kişileriz. En azından toplum onların adına ya da bize verdikleri yetkiye uygun olarak görevimizi yaptığımızı bilsin isteriz. Gündeme taşıdığımız onlarca konu var, bunlar millet ve devlet menfaatine olan vakalardı, sorunlardı.

İsteriz ki en azından bu olayların sorumlusu kişi ya da kurumlar bize ulaşsın, kamuoyuna tatmin edici cevaplar versin veya çözüm adına ortaya koydukları çalışmalardan bahsetsin.Öyle olmuyor malesef. İş bilmeyen çavuşların isimsiz tetikçileri cevap niteliğinde bize seviyesiz saldırılar ortaya koyuyor, koyacaktır. Amacımız üzüm yemek, bilin bunu anlayın isteriz. Ve ısrarla mezbahane konusunun da takipçisi olacağız. Bu millet er ya da geç bu duyarsız seçilenlere cevabını verecektir” diye konuştu.

DENİZ HABER

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.