27 Temmuz 2016 Çarşamba 13:21
Tsk Darbe Girişimine Katılan Asker Ve Silah Sayılarını Açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), FETÖ'cülerin 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimine 8 bin 651 asker elbiseli hain teröristin katıldığını açıkladı. Açıklamada, "Bu sayının TSK personel mevcudunun yüzde 1,5'ine tekabül ettiği, dolayısıyla TSK'nın kahır ekseriyetinin bu hain girişime şiddetle karşı çıktığı zaten sayılar üzerinden de görülmektedir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "TSK içerisinde yuvalanmış, büyük çoğunluğu asker elbisesi taşıyan illegal çete mensubu hain teröristler (FETÖ) tarafından, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen alçakça, kahpece gerçekleştirilen menfur darbe girişimine katılanlar ve kullandıkları devlet malı harp, silah, araç ve gereçleri belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Milletimize, değerlerimize, yüce Meclisimiz başta olmak tüm kurumlarımıza asker elbisesi taşıyan illegal çete mensubu hain teröristlerin (FETÖ) sayısının, bin 676'sı erbaş-er, bin 214'ü askeri öğrenci olmak üzere 8.651 olduğu, bu sayının TSK personel mevcudunun % 1,5'ine tekabül ettiği, dolayısıyla TSK'nın kahır ekseriyetinin bu hain girişime şiddetle karşı çıktığı zaten sayılar üzerinden de görülmektedir."

Darbe girişiminde kullanılan silah, araç ve malzeme oranları ise şöyle açıklandı:

"Uçaklarda yüzde 7 (35 uçak bunun 24'ü muharip uçak), Helikopterlerde % 8 (37 Helikopter bunun 8'i taarruz helikopteri), Tank ve zırhlı araçlarda % 2,7 (246 Zırhlı Araç bunun74'ü tank), Gemilerde % 1, (3 gemi), Hafif silahlarda % 0,7 (3992 adet hafif silah)."

Açıklamada, "Mazisi şan ve şerefle dolu, gücünü yüce Türk milletinden alan TSK içerisine sızmış illegal çete mensubu hain teröristlerin (FETÖ), ülkemize yaşattığı bu zillet ve rezalete katılan, destekleyenlerin ve kullandıkları araçların oranı genel olarak ortalama % 1.5 seviyesinde kalmıştır" denildi. Açıklama, şu sözlerle tamamlandı:

"TSK bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize ve milletimize yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. "Devlet namusumuzdur" düsturuyla yola çıkmış olan bu vatanın evlatları bu yolda gözünü kırpmadan canlarını seve seve feda edeceklerdir."

Son Güncelleme: 27.07.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.