28 Haziran 2016 Salı 18:58
Tso Başkanı Takva'dan Esnafa Turizm Uyarısı

VAN (AA) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Ramazan Bayramı tatili için kente alışveriş için gelecek İranlı turistlerle ilgili açıklama yaptı.

Takva, açıklamasında, Ramazan Bayramı öncesi kentte İranlı turist yoğunluğu yaşandığını belirterek, Van'ın İranlı turistler için önemli bir şehir olduğunu ve bunun korunması, sürdürülebilmesi için vatandaşların ortak çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

İranlıların alışveriş yapmak, eğlenmek ve kenti tanımak için geldiğini kaydeden Takva, "Kentimiz depremden sonra yoğun bir İranlı turist ziyaretine uğradı. Artık bu duruma alışmalı, kentimizi bu yönde geliştirmeliyiz. Bu kent için İranlılar çok önemlidir. Bunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Esnaf ve tüccarımız bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelidir. Uygun fiyat ve kalite konusunda gerekli duyarlılığı göstermeliyiz. Ayrıca farklı bir ülkede oldukları için rahat hareket eden İranlı turistlere hoşgörülü ve iyi ev sahipliği yapmalıyız." dedi.

Kente gelen İranlı turistlerin esnaf için velinimet olduğunu anlatan Takva, şöyle devam etti:

"İranlılar yoğun şekilde alışveriş yapıyor. Esnafın uygun fiyat dönemine geçmelerini bekliyoruz. Yüksek fiyat uygulaması kente hiçbir fayda getirmeyecek. İranlılar Van'ın turizm elçileri olacak. Böylece sürdürülebilir bir turizm potansiyelinin ortaya çıkacağına inanıyorum. Tüccar ve esnafa bu konuda çok önemli görevler düşüyor. İranlıların uzun tatil süresince Van'da kalmalarını sağlayacak altyapı çalışmalarını güçlendirmemiz lazım. Buraya gelen insanların güzel duygularla ayrılmalarını sağlamak gerekir."


Son Güncelleme: 22.08.2016 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.