01 Haziran 2016 Çarşamba 14:48
Tunceli Dağları, Yavru Dağ Keçileriyle Şenlendi

TUNCELİ (AA) - Tunceli-Elazığ sınırında bulunan Bağın Kaplıcası bölgesinde yaşayan, yöre halkı tarafından kutsal kabul edilen ve koruma altında bulunan yaban keçileri, yavrulamaya başladı.

Tunceli dağları, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca uygulanan av yasağıyla koruma altında olan dağ keçilerinin yavrulama mevsiminin gelmesiyle canlılık kazandı.

Sarp kayalıklar üzerinde anneleriyle görülmeye başlanan yavruların, insanların ayakta durmakta zorlanacağı kayalıklar üzerinde neşeyle koşuşturmaları ve zıplamaları, güzel görüntüler oluşturdu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban keçilerinin mayıs ve haziran aylarında yavruladığını söyledi.

Yaban keçilerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı kararıyla koruma altında bulunduğunu belirten Gürsönmez, yaban keçisi avlayanların hayvan başına 12 bin lira ile cezalandırıldığını hatırlattı. Gürsönmez, "Yöre halkı tarafından kutsal sayılan ve Bakanlığımızca koruma altına alınan yaban keçileri yavrulamaya başladı. Yavrulama süreleri yaklaşık bir ay sürüyor ve genellikle ikiz doğum yapıyorlar." diye konuştu.

- "Büyük ilgi görüyor"

Dağ keçilerinin görüldüğü yöredeki Bağın Kaplıcası'nın İşletme Müdürü Hüseyin Narin de yeni doğan yavruların büyük ilgi çektiğini aktararak bölgeye bu güzellikleri görüntülemek için insanların geldiğini dile getirdi. Narin, "Yaban keçileri yöre halkı için oldukça kıymetli. Yavrulama dönemleri başladı. Haziran ayının sonuna kadar sürüyor bu dönem. Bu konuda bizlere düşen görevler de var. Doğamız, içinde bulunan canlılarımızla güzel. Lütfen onlara zarar vermeyelim." dedi.

Tunceli Dağları, Yavru Dağ Keçileriyle Şenlendi

Tunceli Dağları, Yavru Dağ Keçileriyle Şenlendi

Tunceli Dağları, Yavru Dağ Keçileriyle Şenlendi

Tunceli Dağları, Yavru Dağ Keçileriyle Şenlendi

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.