07 Haziran 2016 Salı 12:38
Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğünden Oruçta Beslenme Uyarısı

TUNCELİ (AA) - Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğünce ramazan dolayısıyla uyarılarda bulunuldu.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ramazanın yaza rastlaması nedeniyle oruç tutanların sağlıklarına daha fazla önem vermeleri, iftar ve sahur menüleri konusunda daha dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

İftar ve sahurda vatandaşların beslenmelerine dikkat etmesi gerektiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Sıcaklıkların etkisiyle artan terlemeyle birlikte yeterince sıvı alınmazsa su ve mineral kaybı sonucu, bayılma, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri yaşanabilmektedir. Ortalama en az 2,5 litre su içmeye, bununla birlikte ramazan ayında sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayran, taze sıkılmış meyve ve sebze sularını sık tüketmeye özen göstermeliyiz."

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.