15 Şubat 2016 Pazartesi 21:28
Tunceli Merkezli Terör Operasyon

TUNCELİ (AA) - Tunceli ve Diyarbakır'da düzenlenen eş zamanlı adli arama faaliyetinde gözaltına alınan 3 kişiden 2'si, "terör örgütüne üye olmak" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan Tunceli'nin Çemişgezek ve Hozat ilçeleri ile Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde eş zamanlı adli arama faaliyeti yürütüldüğü belirtildi.

Adli arama faaliyetinde 1 flash bellek, 2 cep telefonu ve 3 cep telefonu sim kartına, Hozat Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla el konulduğu belirtilen açıklamada, "Konuyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şahıstan 2'si silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 1 kişi ise serbest bırakılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tunceli'de terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edildiği vurgulanan açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" ifadeleri yer aldı.


Son Güncelleme: 20.08.2016 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.