01 Temmuz 2016 Cuma 12:28
Tunceli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Ve Toplumsal Cinsiyet Uygulama Ve Araştırma Merkezi Kuruldu

TUNCELİ (AA) - Tunceli Üniversitesi bünyesinde "Tunceli Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurulduğu bildirildi.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliğinin, 26 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanması ile resmen kurulduğu belirtti.

Üniversite bünyesinde daha önceden 6 uygulama ve araştırma merkezi kurulduğunu ve çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ifade eden İpek, şunları söyledi:

"Tunceli Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezimiz çok kısa bir sürede gerekli hazırlıklarını tamamlayarak çalışmaya başlayacak. Merkezin amacı kadın erkek cinsleri arasında doğanın belirlediği farklıkların dışında, toplumsal düzlemde oluşturulmuş ve yerleşmiş farklılıklar olarak tanımlanabilecek, toplumsal cinsiyet ile kadın sorunlarıyla ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar, toplantılar gerçekleştirip, eğitim çalışmalarında bulunmaktır. Merkezde bu bağlamda yeni projeler geliştirerek, bu alanla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde danışmanlık hizmet vereceğiz."

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.