27 Haziran 2016 Pazartesi 14:53
Tunceli'de 132 Genç Çiftçi Desteklenecek

TUNCELİ (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Genç Çiftçi Desteklenmesi Projesi" kapsamında Tunceli'de 132 çiftçinin hazırladığı projenin destekleneceği bildirildi.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Genç Çiftçi Desteklenmesi Projesi" kapsamında 3 milyon 960 bin lira ödenek aktarıldığını belirtti.

Tunceli'ye gönderilen ödeneğin en uygun projelere aktarılması için titiz bir çalışma yapıldığını ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Aktarılan ödenekle 44 adet besi danası projesi, 21 simental ırk süt sığırcılığı, 9 adet montofon ırk süt sığırcılığı, 10 adet akkaraman ırk koyun yetiştiriciliği, 4 adet morkaraman koyun yetiştiriciliği, 2 adet ivesi ırk koyun yetiştiriciliği, 3 adet kıl keçi yetiştiriciliği, 33 adet arcılık, 3 adet örtü altı yetiştiricilik ve 3 adet kapama meyve bahçesi projesi olmak üzere toplam 132 adet projeyi destekleyeceğiz. Desteklemeden yararlanacak üreticilerimiz 11-15 Temmuz tarihleri arasında hibe sözleşmesi imzalayarak projelerin uygulanmasına başlayacağız. Proje kapsamında hayata geçireceğimiz projelerimiz, ilimizde kırsal kalkınmanın gelişmesine büyük katkı sunacağına inanıyorum. Projelerimiz üreticilerimize ve ilimize hayırlı olsun."


Son Güncelleme: 22.08.2016 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.