12 Mayıs 2016 Perşembe 17:08
Tunceli'de 2016 Yılı Köydes Yatırımları Başladı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de 2016 yılı Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) yatırımlarının planlanması için İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Osman Kaymak Başkanlığında yapılan toplantıda, 2015 yılında yapılan KÖYDES çalışmaları değerlendirildi.

Yüksek Planlama Kurulunun köylerin altyapı yatırımları için Tunceli'ye 8 milyon 228 bin 886 lira kaynak aktarıldığı belirtilen Kaymak, şöyle konuştu:

"Bu toplantı ile 2016 yılı KÖYDES çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bu yıl yapılacak KÖYDES yatırımlarının sağlıklı şekilde tamamlanması için ilgili kurumlar aralarında gerekli koordinasyonu sağlayarak projelerini tamamlamalı ve bu konuda gerekli önlemler almalıdır. İlimizde bu yıl KÖYDES yatırımları kapsamında öncelikli olarak susuz veya suyu yetersiz ünitelerin sağlıklı içme suyuna kavuşturulmasını ve yerleşik nüfus bulunması şartıyla birinci derecede öncelikli yolu ham ve tesviye niteliğinde olan köy yollarını, stabilize yaparak ulaşım sorunlarının çözülmesini planlıyoruz."

Kaymak, KÖYDES projesi kapsamında Tunceli'ye son 11 yılda 140 milyon lira ödenek aktarıldığı ve köylerin alt yapı sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü sözlerine ekledi.

Toplantıya, Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Olgun Öner, ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi yetkilileri, kalkınma ajansı yetkilileri, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.