17 Haziran 2016 Cuma 13:43
Tunceli'de Atık Pil Toplama Kampanyası

TUNCELİ (AA) - Tunceli Belediyesince çocuklarda çevre bilinci oluşturmak ve atık pillerin doğaya atılmasını engellemek amacıyla başlatılan "Atık Pil Toplama Kampanyası"nda dereceye giren okullar ödüllendirildi.

Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen atık pil toplama yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Bul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yaptıkları protokol çerçevesinde üçüncüsü düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası'nın sona erdiğini belirtti.

Çevre bilincini yaygınlaştırmak ve kirliliği en aza indirmek için kampanya düzenlendiğini kaydeden Bul, "Pillerin neden olduğu doğa kirliliğini önlemek amacıyla düzenlenen kampanyayla bu yıl okullarda 102 kilogram atık pil toplandı. Kampanyada Şehit Nurgül Bayram Aladağ İlkokulu birinci, Elti Hatun Anaokulu ikinci, Munzur Ortaokulu üçüncü, Atatürk İlkokulu ise dördüncü oldu. Bizler de birinci okula yazıcı, ikinci okula oyun seti, üçüncü ve dördüncü okulumuza da satranç takımı hediye ettik." diye konuştu.

Bul, öğrencilere ve öğretmenlerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, amaçlarının atık pillerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zarara dikkat çekmek olduğunu kaydetti.

Tunceli'de Atık Pil Toplama Kampanyası

Tunceli'de Atık Pil Toplama Kampanyası

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.