22 Haziran 2016 Çarşamba 15:28
Tunceli'de Bin Kınalı Keklik Doğaya Salındı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce bin kınalı keklik doğaya salındı.

Keklik Salım Yerleştirme Eylem Programı kapsamında, bin keklik, Tunceli-Pülümür karayolu Kutuderesi mevkisinde doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep Erikçe Üretim İstasyonu'ndan getirtilen bin kınalı kekliğin doğaya bırakıldığını söyledi.

Bin keklikten 500'ünün Pertek ve Çemişgezek ilçeleri, 500'ünün de Kutuderesi ve Rojderesi mevkilerinde salındığını anlatan Gürsönmez, "Plansız ve kaçak avlanma nedeniyle yaban hayvanlarının habitatlarında bozulma ve popülasyonlarında azalma meydana geliyor. Bunun önüne geçmek için keklik salımı gerçekleştirdik. Korunması için de elimizden geleni yapacağız." dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.