22 Haziran 2015 Pazartesi 15:25
Tunceli'de gençlerden siyasilere 'Çözüm Süreci' mektubu

TUNCELİ  - Tunceli'de gençlerin oluşturduğu bir platformun sözcüleri, Çözüm Süreci'nin devamına yönelik taleplerinin yer aldığı mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve siyasi partilere yolladı.

Bir grup üniversite öğrencisi tarafından Çözüm Süreci'ne destek amacıyla oluşturulan Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi'nin sözcüleri Eylem Çelik ve Ferhat Güven, PTT Tunceli Şubesine gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına yazdıkları mektupları gönderdi.

Çelik ve Güven, daha sonra burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gençlerin Çözüm Süreci'nin devam etmesinden yana olduğunu ifade eden Güven, 2 yıldır evlere cenazelerin gelmediğini, bölgede huzurun hakim olduğunu ve bunun böyle sürmesini istediklerini söyledi.

Güven, "Umut ediyoruz ki bu adımımız güçlenecektir ve Çözüm Süreci devam edecektir. Bizler, bu ülkenin geleceğiysek Çözüm Süreci'nin devam etmesini istiyoruz" dedi.

Eylem Çelik de Çözüm Süreci'nin daha çok kadınlar ve anneler üzerinden yürüdüğünü dile getirerek, "Çözüm Süreciyle birlikte artık anneler ağlamıyor. Bizler bunun böyle sürmesi için Dersim'den ses olmak istedik. Herkesi destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Tunceli'de gençlerden siyasilere

Son Güncelleme: 22.06.2015 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.