05 Mart 2016 Cumartesi 02:33
Tunceli'de H1n1 Vakaları

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de bugüne kadar 4 hastada domuz gribi virüsüne rastlandığı, 3'ünün tedavisinin tamamlandığı bildirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tunceli'de 22 Ocak tarihinden itibaren Devlet Hastanesine başvuran 13 hastaya grip ve zatürre ön tanıları konulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu hastalardan 10 tanesindeki şikayetler ve belirtiler, Tip A H1N1 virüsünün influenza vaka yönetim algoritmasına uyduğundan boğaz sürüntü örnekleri alınarak Erzurum Halk Sağlığı Bölge Laboratuvarına tahlil için gönderilmiştir. Gönderilen numunelerden şuana kadar 4 hastamızda Tip A H1N1 tespit edilmiş, sonuçları pozitif gelen hastalarımızdan 3 tanesi şifa ile taburcu edilmiş, bir hastamızın tedavisi Tunceli Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Şuana kadar ilimizdeki vaka sayıları mevsimsel koşullara uygun şekilde seyretmekte olup olağan üstü bir durum söz konusu değildir."


Son Güncelleme: 20.08.2016 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.